Venirea pe lume a unui copil este o binecuvântare. Dorina Arsene și Marin Gospodarenco și-au dorit ca distanța de vârstă dintre copii lor să nu fie prea mare. Iată că Dumnezeu le-a auzit planurile și le-a oferit cea de-a doua minune mai devreme decât se așteptau. Admirați-i în primul pictorial în patru - cu Mihăiță de mână și al doilea bebe în burtică.

Despre cât de diferită poate fi a doua sarcină în comparație cu prima, dar și cum este Dorina în timpul sarcinii ne-au povesti soții Arsene și Gospodarenco.

Dorina, cum v-a găsit a doua sarcină și ce emoții ați simțit de data aceasta?

„Am fost puţin surprinşi, deoarece noi planificam să fie vârstele copiilor noştri apropiate, dar nu am intuit că vor fi chiar la o distanţă de un an şi câteva luni. Totuşi este ceva foarte plăcut, ceva deosebit sunt emoţii care pot fi trăite doar o dată, atunci când vezi rezultatul testului pozitiv. Chiar dacă a fost a doua oară emoţiile au fost la fel de puternice.„

Dorina pentru ea-8

Este diferită a doua sarcină în comparație cu prima?

„Da, este mare diferenţă. Mă simt mult mai bine, suport mirosurile mult mai uşor, sunt mult mai activă. Nu am avut încă nicio dorinţă (poftă) în mod special, dar şi sunt mult mai atentă cu regimul alimentar. Am exclus dulciurile, pâinea albă, combinaţiile incorecte de pâine şi cartofi sau pâine cartofi şi carne. În schimb fructele uscate, fructele proaspete sunt cele care-mi înlocuiesc pofta de dulce. Mănânc mai puţină pâine ceea ce mă ajută să mă menţin mai bine în formă.”

Dorina pentru ea-5

Care a fost reacția lui Mihăiță când a aflat că va mai avea un frățior sau o surioară? Înțelege acest lucru, cum a perceput asta?

„Încă nu înțelege ce se întâmplă, dar probabil este foarte bucuros că va avea cu cine comunica, se juca, pentru că este foarte sociabil şi atent la discuţii.”

Dorina pentru ea-10

Fiind a doua sarcină, ești mai stăpână pe situație, sau ai la fel de multe emoții și întrebări ca prima dată?

„Sigur că este altfel, sunt mult mai liniştită, în fond, sunt o persoană extrem de optimistă şi sigură că totul este bine şi noi, adică mama şi fătul suntem sănătoşi şi totul decurge normal. De aceea, fiind implicată în diverse activităţi, în creşterea lui Mihăiţă, în treburile de fiecare zi, nici nu observ cum trece timpul, doar burta mă face să înţeleg că a mai trecut o lună.”

Bănuiesc că vă doriți de data aceasta o fetiță, sau acest detaliu pentru voi nu contează?

„Contează, dar mai puţin. Cel mai important atunci când eşti părinte este sănătatea şi dezvoltarea normală a copilului. Iar atunci când acestea se întâmplă bucuria pe care o aduc copilaşii în viaţa noastră acoperă dorinţa de a avea obligatoriu o fetiţă şi un băiat.”

Dorina pentru ea-7

Ce greșeli crezi că ai făcut în timpul primei sarcini și nu vrei să le repeți acum?

„Unele prietene îmi spun că trebuie să fiu mai liniştită în timpul sarcinii, să dorm la amiază, să muncesc mai puţin, considerând că acţionează asupra copilaşului. Eu nu cred în aceste mituri şi asta sigur nu este pentru mine şi caracterul meu.”

Dorina pentru ea-3

Fiind o femeie foarte activă, cum le reușești acum pe toate? Ce planuri ai pentru perioada când vei fi mamă la pătrat?

„Este ceva normal pentru mine să fiu implicată în foarte multe activităţi. Iar venirea alături de noi a băieţelului a schimbat foarte puţin programul meu. Mulţumesc soţului care este mereu alături, Silviei care mă ajută şi are grijă de el, mătuşii Nina, vecinei Iulea, prietenei Valentina, surorii Cristina, adică vă daţi seama că are cine mă ajuta (zâmbește).
Sincer, încă nu mă gândesc cum va fi pentru că nu pot să ştiu, dar dacă va fi la fel de minunat copil ca Mihăiţă, probabil voi fi la fel de implicată.”

 

Dorina pentru ea-9

Marin, cum este Dorina când este însărcinată, o vedeți mai diferită?

„Tot atât de activă, entuziastă, muncitoare, iubitoare, grijulie, poate și mai mult.”

Dorina pentru ea-4

Dacă veți avea o fetiță, trăsăturile cui ați vrea să le moștenească?

„Foarte bună întrebare, dar nu ştiu ce să răspund. Nu am un model, nu mă conduc niciodată după un model anume. Dar sunt sigură că ceea ce mama (Dorina) oferă altor copilaşi la Centrul pe care îl conduce, despre arta de a fi o lady, despre încrederea de sine pe care e bine să o aibă o fetiţă, despre puterea de convingere şi leaderismul necesar îl va învăţa şi pe ea.”

Dorina pentru ea-2

Dacă soția v-ar trezi la miez de noapte și ar spune ca îi este poftă de căpșuni cum ați proceda?

„Aș întreba-o de mai multe ori de dorința sa, mai apoi cu certitudine am ajunge la un numitor comun. Merele, strugurii din frigider vor fi o alternativă perfectă. Nu neg – aș putea merge și la supermarket (râde).”

Dorina pentru ea-3

Le urăm multă sănătate și mulțumim pentru sfaturile, care cu siguranță sunt prețioase pentru cuplurile care își doresc primul copil.

Citește și:  Dorina Arsene și Marin Gospodarenco vor deveni din nou părinți. Prima declarație după ce au aflat noutatea (Foto)

Foto: Dima Iacovlev