Părinții înțeleg cât de important este să-și pregătească copilul pentru școală – mai ales când este vorba de scris. Deci, cum puteți ajuta copilul? Răspunsul vă poate surprinde – puneți creioanele deoparte și mergeți la terenul de joacă!

Foto: parents.ru

Mâna copilului este un instrument puternic de învățare. Cu ajutorul mâinilor sale, copilul controlează lumea din jurul său, construiește și creează tot ceea ce își poate imagina și se exprimă la început cu gesturi, apoi cu „desene” și, în final, cu propoziții scrise clar.

Dacă la prima vedere se pare că atunci când scrii, interacționează doar mâna, atunci greșiți. La procesul de scriere participă o parte mare a corpului uman, respectiv, trebuie de dezvoltat mult mai mulți mușchi. Deci, trebuie să lăsați creioanele și jucăriile la o parte și să mergeți la terenul de joacă, unde copilul își va dezvolta mușchii corpului.

Foto: parents.ru

Problemele cu scrisul la copil pot apărea nu numai din cauza nepregătirii fizice a mușchilor, dar și din cauza imaturității percepției spațiale și a coordonării vizual-musculare. În acest caz, vă vor ajuta dictările grafice după „pătrățele”, în condițiile în care dictează un adult, iar copilul îndeplinește sarcinile (2 pătrățele în jos, 3 în sus, 4 la dreapta etc.).

Pentru a ajuta copilul, dar în același timp să nu-l supraîncărcați, consultați-vă cu medicul referitor la câteva jocuri prin intermediul cărora se vor dezvolta mușchii spatelui și a umerilor la copil.

Sursă: parents.ru