Scurtmetrajul realizat de moldoveanca Olga Lucovnicova s-a ales cu încă un premiu. „Nanu Tudor” a fost premiat cu European Short Film Award. Recent filmul s-a ales și cu Ursul de Aur la Berlin și cu un VAF Wildcard.

Nanu Tudor este proiectul de absolvire al Olgăi Lucovnicova în cadrul programului de masterat Doc Nomads-masterprogramma van LUCA School of Arts.

„În film eu mă reîntorc în casa străbuneilor mei, o casă care are deja un secol, iar acolo are loc întâlnirea cu familia mea destul de prietenoasă. Este o călătorie nostalgică în trecut, în care, la un moment dat, mă vizitează niște fragmente de memorii despre comportamentul neadecvat al nanului meu. Un comportament pe care eu nu l-am înțeles când eram mică și acum am dorința să-l întreb despre ce s-a întâmplat atunci și de ce s-a purtat în acest mod cu mine? În ultimele zile de filmare am înregistrat o conversație cu nanul meu. Acea conversație a devenit baza sonoră a filmului”, a povestit Olga într-un interviu pentru revista noastră.

Citește și: Discuție pe îndelete cu regizoarea filmului „Nanu Tudor”: „Am vrut să sparg tăcerea familiei” (Video)

Distribuie articolul: