Nu este un secret că, cantitatea de lapte depinde foarte mult de alimentația mamei. Doctorul Evghenii Komarovskiy vine cu 10 sfaturi pentru mămicile care sunt în perioada lactației. 

„Cel mai important lucru este ca viața unei mame care alăptează să fie împlinită și fericită, astfel încât ea să zâmbească și să nu se transforme într-o „mamă eroină”!”, spune medicul.

Iată care sunt cele 10 recomandări ale pediatrului ucrainean:

1. Uitați de așa zisele „diete” pentru mamele care alăptează. Uitați de acest cuvânt.

2. Tot ce ați mâncat până la sarcină și până la naștere, aveți voie să mâncați și după. Unicul lucru cerut de știință este să nu faceți experimente. Dacă nu ați mâncat ceva înainte, nu gustați nici în perioada alăptării.

3. Alcoolul – niciodată, nici măcar un pic. Până și puțin alcool poate influența negativ, de exemplu, aparatul respirator al copilului.

4. Cofeina. De ce nu? Se poate, dar trebuie să știți că excesul de cafea poate influența somnul bebelușului. Iată de ce, potrivit studiilor medicale, mamele pot consuma până la trei cești de cafea pe zi. Dar în cazul în care copilul vostru nu mai doarme, atunci micșorați doza zilnică sau evitați această băutură.

5. Cel puțin 300 de grame de fructe de mare pe săptămână. De evitat însă carnea locuitorilor maritimi de talie mare, cu o durată de viață lungă, cum ar fi: tonul sau rechinul, deoarece în carnea lor se poate găsi o mare concentrație de mercur.

6. Nici într-un caz nu vă înfometați. Trebuie să înțelegeți că o mamă care alăptează trebuie să consume cu 450 kilocalorii mai mult decât o femeie obișnuită. Dacă vă pare că adăugați în kilograme nu vă stresați, dormiți destul și faceți cât mai multă mișcare. Zâmbiți.

7. Alimentație echilibrată și neapărat variată.

8. În cazul în care bebelușul are o reacție alergică la un anumit produs pe care l-ați consumat recent, nici într-un caz nu-l eliminați definitiv din alimentație, ci îl reduceți la maxim. Trebuie să înțelegeți că mereu există o legătură: ați mâncat-ați primit o reacție. În cazul în care ați ajuns să vă alimentați „doar cu pâine și apă”, iar bebelușul continuă să aibă reacții, atunci adresați-vă unui specialist, pentru a stabili cauza alergiei.

9. Obiceiurile alimentare. Dacă sunteți vegetarieni sau vegani, trebuie să vă consultați cu medicul, care vă va ajuta să găsiți alternativele potrivite, cum ar fi suplimentele alimentare necesare pentru o dezvoltare corectă a bebelușului.

10. Hidratarea. Țineți minte: cantitatea de lapte produsă, ține de nivelul de hidratare a organismului. În cazul deficitului de lichid în organism, a transpirației, căldurii șamd., cantitatea de laptele se reduce. Nu uitați să beți cât mai multă apă. Evitați băuturile îndulcite în favoarea apei simple, a compoturilor și sucurilor naturale. Consumați-le înainte să vă fie sete sau să vi se „usuce gura”.

Care din cele 10 puncte le respectați?

Sursa: youtube.com