Merlina, serialul Tim Burton bazat pe personajul Locos Addams, s-a dovedit a fi un banner al talentului latino. Aici trecem în revistă distribuția serialului. Merlina este acea adaptare de care nu știam că avem atât de multă nevoie până a sosit. De ani de zile, Los Locos Addams a fost un standard în comedia americană și o referire clară la ceea ce înseamnă „a fi diferit”. Totuși, când Netflix a anunțat că Tim Burton a preluat ideea inițială și a transformat-o într-un serial de televiziune mai actual, cu accent pe micul protagonist, ochii lumii s-au întors, fără îndoială, pentru a vedea ce se întâmplă cu serialul creat de regizor. 

Cu siguranță, o mare parte din ceea ce a prins din anunțul său a fost distribuția sa distinsă. În afară de a vorbi despre elementele de bază și despre ce este miercurea, în această nouă întorsătură a poveștii în care ne concentrăm pe adolescent, vorbim despre distribuția sa. Sosirea Jennei Ortega ne-a dat acel aer proaspăt care continuă cu povești de tineret care ies din „normal” (și cine mai bine decât Tim Burton să o facă). Și, alături de tânăra actriță, Merlina este plină de talent latino, așa că revizuirea distribuției și descifrarea cine este cine în serie, înainte de a le vedea cu un machiaj extraordinar, este deja o necesitate.

Merlina Addams – Jenna Ortega

Tânăra actriță cu rădăcini latine și pe care am văzut-o în Jane the Virgin, You and Scream 5, a venit la Merlina pentru a-și face cu adevărat al lui rolul lui Wednesday Addams. Într-un serial care merge de la extraordinar la detectiv, ea va fi cea care trebuie să descopere misterele care bântuie Nevermore, școala pentru „proscriși” (ceva ca un Hogwarts pentru oameni cu „puteri”) la care a fost trimisă de ea.

Morticia Addams – Catherine Zeta-Jones

Cu toții am crezut, de când am văzut primele imagini, că nimeni (da, nimeni) nu a fost o distribuție mai bună pentru Morticia decât actrița britanică. Câștigătoarea Oscar pentru Chicago a arătat foarte clar că a fost făcută pentru acest rol interpretând-o pe mama Merlinei. De-a lungul serialului, ea trebuie să armonizeze lucrurile cu fiica ei cea mare (da, rivalitățile tipice dintre mamă și fiică) și să fie ghidul pentru Merlina pentru a-și da seama ce se întâmplă în Nevermore, un loc pe care într-o zi a văzut-o pe Morticia trecând ca una dintre marii ei elevi…

Homer Addams – Luis Guzman

Dacă vorbim de actori făcuți pe măsură pentru anumite personaje, trebuie să includem și actorul portorican. Actorul din Magnolia, Out of Sight și Traffic a excelat cu siguranță în rolul de tată, în ciuda apariției sale scurte, deoarece evident ne-am concentrat pe povestea Merlinei la internat. Luis Guzmán va fi o parte fundamentală în rolul lui Homer, astfel încât Merlina să poată descoperi o parte din trecutul care bântuie orașul Jericó (unde este Nevermore).

Pericles Addams – Isaac Ordonez

Tânărul actor, care și-a făcut debutul în filmul Disney din 2018, A Wrinkle in Time, își asumă cel mai mare rol de până acum ca Pericles, fratele Merlinei. În ciuda faptului că este distantă, vom vedea cum Pugsley (numele ei în engleză) vede în sora ei o figură de urmat.

Lucas-Fred Armisen

Actorul și muzicianul american, cunoscut pentru aparițiile sale constante la Saturday Night Live, este referința clară pentru extraordinara distribuție a acestui serial. Rolul lui de Lucas, unchiul Merlinei, va face parte din ajutorul exterior pe care îl va primi adolescenta pentru a deveni detectivul pe care și-a dorit mult să fie.

Lung – George Burcea

Actorul român George Burcea, cunoscut pentru rolurile sale în producții europene, ia rolul lui Largo din Merlina, celebrul personaj creat de Charles Addams și bazat pe monstrul lui Frankenstein.

Larissa Weems – Gwendoline Christie

Actrița britanică, care a surprins lumea cu interpretarea din Game of Thrones în rolul Brienne of Tarth, iar recent în rolul lui Lucifer în The Sandman, este Larissa Weems, un personaj care, în rolul ei de regizor al filmului Nevermore, ne va lăsa cu mari îndoieli. despre adevăratele ei intenții. Combinând motive politice și personale, în relația dintre „proscrișii” lui Nevermore și „normis” (termen referitor la oamenii „normali”).

Valerie Kinbott – Riki Lindhome 

Cunoscută pentru rolurile din Gilmore Girls, House M.D. o Statele Unite ale Tarei, Riki Lindhome ajuns la Merlina pentru a o interpreta pe Valerie Kinbott, o carajera cara, casi serialul cu Gwendoline Christie, ne-am indoit din primul moment cu roul ei de psihologia a Merlinei.

Marilyn Thornhill – Christina Ricci

Christina Ricci, care a interpretat rolul Merlinei Addams în filmele anilor 90, revine la o producție bazată pe Los Locos Addams (Familia Addams) dar acum, departe de rolul în care a devenit cunoscută, joacă rolul lui Thornhill cu care Merlina se simte un mare afinitate ca un inadaptat, deoarece profesorul este singurul profesor „normi” al lui Nevermore.

Enid Sinclair – Emma Myers

Tânăra actriță cunoscută pentru Girl in the Basement și A Taste of Christmas, ajunge în ceea ce este probabil cel mai important rol al ei până în prezent ca Enid Sinclair, un vârcolac, care încă nu a reușit să facă tranziția și care se va forma, după ce a fost partener în în al patrulea rând, o mare prietenie cu Merlina.

Tyler Galpin – Hunter Doohan

Hunter Doohan, cunoscut pentru Your Honor și Truth Be Told, este Tyler Galpin, este un tânăr „normi” care, cu carisma sa și puținele prejudecăți față de „proscriși”, va stabili o relație cu îndepărtata Merlina.

Xavier Thorpe – Percy Hynes White
Canadianul în vârstă de 21 de ani, cunoscut în principal pentru serialul The Gifted, este Xavier Thorpe, partenerul Merlinei în Nevermore și care are puterea de a aduce în realitate tot ceea ce atrage.

Bianca Barclay – Duminica bucuriei
Actrița americană, pe care am văzut-o în Dear White People, The Beta Test sau Freshman Year, este Bianca Barclay, o tânără studentă sirenă la Nevermore și care este „regina albină” a institutului pentru „proscriși”. (Evident, asta sună ca o rivalitate cu protagonistul nostru).

 

 

Distribuie articolul: