Venele sunt vase sangvine cu valvele prin care sângele circulă la nivelul brațelor, picioarelor și organelor interne către inimă. Insuficiența venoasă superficială este o afecțiune potrivit căreia este afectat fluxul de sânge prin vene. Există pericol ca valvele să-și piardă elasticitatea, iar funcția lor să se deregleze. Aceasta poate duce la apariția în timp a venelor varicoase. 

Termenul de „vene varicoase” este folosit pentru a descrie venele dilatate, umflate, proeminente la suprafața pielii membrelor inferioare. Un risc și mai mare, cu toate acestea, o prezintă tromboza. Tromboza venoasă poate să apară datorită unui cheag de sânge format în venă și poate duce la o obstrucție venoasă.

Durerea și edemațierea, senzația de greutate și oboseală în picioare, pruritul și crampele nocturne sunt unele dintre simptomele precoce ce indică dereglarea circulației sangvine în membrele inferioare.

Există câțiva factori de risc și agravanți care au potențialul de a deregla acest sistem de circulație sangvină și de a accelera apariția complicațiilor: perioade lungi de stat în picioare sau pe scaun, sau, pur și simplu, sedentarismul; sexul feminin; sarcina cu schimbările hormonale asociate ei; fumatul și obezitatea; vârsta înaintată; antecedente familiale de maladii venoase.

Insuficiența venoasă superficială progresează în mod continuu. Dezvoltarea ei are loc în câteva etape: simptome precoce de greutate în picioare și edemațiere, semne vizibile de decolorare (de exemplu la glezne), vene varicoase și în „pânză de păianjen”. Odată ce insuficiența venoasă devine cronică, crește riscul de tromboză, maladiile cronice afectează sever calitatea vieții.

Pentru evitarea sau amânarea acestei progresări active, este necesar de a stimula microcirculația prin utilizarea unei combinații de diferite tratamente, cum ar fi sport, dieta și terapia de compresie.

În plus, de asemenea, poate ajuta Lioton® Gel.

Datorită compoziției specifice cu heparină a gelului, Lioton® este eficient împotriva durerii și edemelor în picioarele tale cauzate de insuficiența venoasă superficială. Heparina – principalul ingredient al gelului Lioton® – este o substanța activă cu efect anticoagulant și antiinflamator înalt care ajută la ameliorarea microcirculației, având și un efect antiedematos. Concentrația înaltă de heparină de 1000 unități pe 1g de Lioton® gel permite o pătrundere prin piele. Deoarece se aplică local, Lioton® are o tolerabilitate bună și oferă proprietăți cosmetice cu miros plăcut de levanțică și neroli. Dar o senzație plăcută de răcoare contribuie spre ameliorarea simptomelor de varice și oferă o senzație de lejeritate fără a lăsa pete.

În afara medicației, există multe lucruri pe care le poți face pentru a ameliora circulația sangvină în picioare și pentru a minimaliza simptomele, dar și riscul de dezvoltare a complicațiilor. De exemplu, împreună cu aplicarea Lioton® Gel trebuie să fortificați mușchii pentru a susține circuitul sangvin, purtarea ciorapilor compresivi cu aplicarea Lioton® Gel este o metodă dovedită. Cu cât mai devreme veți începe, cu atât mai bine. Utilizați întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Acesta este un medicament. Acest medicament se eliberează fără prescripție medicală. Citiți cu atenție prospectul. Dacă apar manifestări neplăcute, adresaţi-vă medicului sau farmacistului. Număr de înregistrare Lioton® gel 30g 22987 din 10.10.2016, Lioton® gel 50g 22988 din 10.10.2016. Codul materialului MD_LIO-06 & 07-2018_V02_web din 11.05.2018

Adresa: str. Alexandru cel Bun, 85, Chişinău, Moldova

Tel.: (373 22) 21-25-58, (373 22) 24-33-95

P