Dieta japonezului laureat al Premiului Nobel care a descoperit un principiu pentru scăderea în greutate și regenerarea celulară.

 

Un cercetător japonez specializat în biologie celulară, Yoshinori Ohsumi, a dezvăluit o dietă care, prin restricționarea perioadei de alimentație, poate încetini procesul de îmbătrânire și ajuta la reducerea greutății corporale.

Descoperirea lui Ohsumi a fost atât de revoluționară încât a fost recompensat cu Premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicină în 2016. El a demonstrat că extinderea perioadei în care resimțim senzația de foame poate declanșa autofagia, un proces prin care celulele reciclează elementele vechi și inutile, regenerându-se în acest proces.

Această descoperire contrazice ideea anterioară conform căreia mâncatul în porții mici și dese ajută la prevenirea acumulării de grăsimi în organism. În schimb, se subliniază importanța unei ferestre alimentare mai scurte, cum ar fi mâncarea între orele 8:00 și 14:00, pentru a reduce riscul de diabet, anemie și obezitate, conform cercetărilor din 2017.

Distribuie articolul: