Diana Voevuțki, designerul ce creează rochii de poveste este invitata la interviul „După Cortină” din această săptămănă. Este talentată și apreciată pentru creațiile sale, dar noi am reușit să vorbim despre lucruri pe care până a cum nu și-a dorit să le expună. 

Diana ne-a povestit că în trecut una din pasiunile sale era scrisul și chiar a reușit să i-a premii pentru textele înșirate, iar un lucru care ne-a lăsat cu gura căscată a fost faptul că designerul suferă de sociofobie.

Sociofobie…

„Am realizat lucrul ăsta când am pus cap la cap niște lucruri absolut obișnuite. De exemplu eu mergeam la un anumit eveniment și când eram singură îmi dădeam seama că nu sunt gata să intru în contact cu oamenii străini.  Pentru mine este o problemă să îmi depășesc bariera asta.

Când eram adolescentă… eram plină de coșuri cu niște buze mari, iar la școală foarte des primeam critici și foarte des lumea râdea de mine că eram doar buze, mai eram și foarte slabă. Lumea râdea pe seama mea și începusem să mă complexez tot mai mult.

Eu m-am acceptat că eu sunt o urâtă și atunci am zis că încep să dezvolt alte calități.”

Talentul de a scrie și moartea primului soț…

În clasa XI și a XII -a am descoperit un talent de a scrie și chiar am câștigat concursuri naționale la proză. Scriam niște lucrări foarte lacrimogene și stoarceam larcrimi din toți absolut.

Ultima mea lucrare s-a numit: „Scrisoare la picioarele unui mormânt”, era o scrisoare pe care eu o scriam din rolul unei femeie căsătorite cu un copil, care și-a pierdut soțul. A ieșit o scrisoare pe care am citit-o tatălui meu și el a început să plângă și mi-a zis: „Diana, te rog nu mai scrie așa ceva.” Eu am ascuns scrisoarea și am dat-o uitării și după ce m-am căsătorit și deja aveam copil mi-a venit mie așa să i-o citesc unei verișoare și peste câteva săptămâni s-a întâmplat accidentul cu soțul meu și el a decedat. De atunci nu am am mai scris niciodată nimic 

Cel mai mare critic al său este chiar EA…  

„Eu ma critic, mă autocritic la infinit. Mie nu îmi plac un milion de detalii și sunt foarte perfecționistă. Mie îmi place când totul stă la locul său. Fiecare client la care ceva nu a ieșit bine îl țin minte și mă doare. Încerc să lupt pentru fiecare om în parte pentru ca să primească cea mai bună atitudine.”

Am mai vorbit cu designerul despre ce se întămplă pe străzile din Chișinău la capitolul modă, ce înseamnă până la urma plagiatul și cât a costa prima sa creație. Nu rata interviul!

Vezi și: După Cortină cu Felicia Sîrbu, despre relația cu Roman Burlaca „Noi ne asemănăm foarte, foarte mult…” și spectacolul „Gardenia”

Distribuie articolul: