Diana Chistol este invitata noastră la interviu „După Cortină” din această săptămână. Diana este nutriționist și  naturopat. Aceasta a fost și prima gravidă frugivoră de la noi, adică se alimentează în mare parte doar cu fructe, semințe și unele suplimente alimentare. Fiind acum câțiva ani studentă la Facultatea de Medicină Veterinară a decis că nu este corect să mai consume carne. Drumul de la vegetariană la frugivoră a fost unul lung și plin de transformări, despre toate acestea ne-a povestit Diana în interviu. 

Citește în continuare câteva fragmente din interviul video

Ce înseamnă a fi naturopat…

„Naturopat este acea persoană care se ocupă de vindecarea diferitor probleme de sănătate pe cale naturală. Eu consider că natura este foarte darnică cu noi și putem cu ajutorul ei să vindecăm orice problemă de sănătate.”

Diana ne-a spus că de vreo 10 ani nu mai știe ce înseamnă o durere de cap sau de dinți.

„Atunci când te alimentezi corect organismul se luptă cu toate provocările. Corpul nostru este foarte deștept, noi doar trebuie să îi dăm puterea ca el singur să își facă treaba. Farmacia este în tine!”, spune Diana.

Boala vine din interior…

„Există oameni sănătoși (care au dus un mod de viață sănătos) care s-au îmbolnăvit de cancer. Poți să mănânci verdeață de dimineață până seara, dar dacă tu nu o să gândești sănătos, atunci cu siguranță o să apară astfel de probleme.

Din punctul meu de vedere cancerul este a doua șansă la viață. Este șansa omului de a evolua și șansa omului de a se trezi la realitate și de a trăi altfel. Atunci când omul este bolnav imediat i se trezește credința, optimismul și voința de a face ceva pentru el. ”

Viața fără pic de alcool sau cafea…

„Decizia de-a renunța de tot la alcool am luat-o acum cinci sau șase ani. Decizia aceasta este legată în primul rând cu nivelul meu de energie. Mă interesează foarte multe nivelul meu de conștiință. Consider că un pic de alcool te deconectează, iar eu vreau să fiu prezentă și conectată aici și acum. De multe ori primesc întrebarea: „Diana, te porți ca și cum ai băut toată noaptea, ești atât de veselă”. Energia nicidecum nu vine de la cafea sau alcool.

Aveți grijă să nu consumați cafea pe stomacul gol, beți după asta multă apă și mâncați o banană. Eu consider că nu ne ajută nicidecum cafeaua. Ba, mai mult, ne mințim noi pe noi. Cafeaua este acidă și ne poate afecta și digestia.”

Urmărește interviul integral în video-ul de mai sus sau pe youtube