De multe ori, pozele pe care le distruibuim pe rețelele sociale vorbesc despre complexele sau dorințele noastre ascunse.  

Potrivit AdMe.ru, selfie-urile în oglindă, în lift sau în sala de sport vorbesc despre necesitatea de a fi apreciat și recunoscut de cei din jur. Arată că omul este fixat pe propria persoană și demonstrează că există o doză de narcisism.

capture-20170425-113610

Selfie-urile cu tentă sexuală sună ca un apel: „Nu am inhibiții, sunt gata să experimentez”. Buze țuguiate ca de rățușcă și forme scoase la vedere. Gândiți-vă, aveți nevoie de toate astea, de transmiterea mesajului că sunteți disponibilă pe „piață”. Corpul vostru devine momeală, o metodă de a vă vinde mai scump. Și voi cu adevărat credeți că bărbații care vor relații serioase vor cădea în capcana asta?

Paola-Caruso-dopo-Stefano-Bonolis-ha-un-nuovo-amore

Foto: iGossip.it

Pozele de cuplu sunt la fel de grăitoare. Sunt o dovadă că vă percepeți relația ca pe una puternică și de durată. E un fel de a-i spune lumii: „Nu sunt singur, sunt iubit, de mine au nevoie și sunt apreciat.” Dacă pe rețelele sociale ajung multe poze de cuplu, apare întrebarea „care este nevoia”? Ce se vrea a demonstra cu asemenea cadre? Poate în spate se află dorința de a îi demonstra ceva fosului iubit/ fostei iubite sau de a câștiga în fața unor concurente, prietene mai puțin norocoase?

Couple photographing themselves kissing.

Foto: 101.3 The Jockey

Pozele cu mâncarea pregătită mai ales de femeile ce au copii sau de casnice. Prin ele acestea vor să spună că lucrurile nu stau mai rău decât la alte femei și că la cratiță poate fi la fel de interesant precum e în oficiu, la întâlnirile de afaceri, la negocieri sau festivaluri.

Facebook1-Underrated-Food-Cities

Poze de la petreceri. Acestea ar putea vorbi de fapt despre un gol lăuntric și singurătate. În același timp, apartenența la un anumit grup v-ar putea măguli.  Voi îi transmiteți lumii mesajul: „Pe mine m-au ales în această echipă, sunt parte din ea și pe mine asta mă măgulește.”

Pozele în care apar copiii. Dacă acel copil din poză ești chiar tu, e posibilă varianta că te-ai cam săturat de viața matură, de credite și responsabilități. Dacă în fotografii apar copiii tăi, atunci transmiți mesajul: „Sunt mamă (tată), iar asta este cea mai mare realizare din viața mea.”

 

Fotografiile cu priveliști, natură pot vorbi despre faptul că sunteți un om împlinit. Ați realizat tot ce v-ați pus în cap, deci puteți admira și natura. Sau, dimpotrivă, pot transmite mesajul că ați obosit de grijile cotidiene, de ritmul accelerat al vieții.

Pozele glamuroase vorbesc despre faptul că oamenii din ele au nevoie de apreciere, like-uri și comentarii. Ca rezultat, asta ar putea însemna că există la mijloc probleme de subestimare sau subapreciere.

Cinemagraph-221-2060x1080

Pozele din călătorii pot servi drept mijloc de confirmare a statutului. Ele strigă: „Hey, priviți, iată ce îmi pot permite!” Nu sunt, totuși, excluse cazurile când utilizatorii rețelelor sociale vor doar să împărtășească emoțiile trăite.

 

Distribuie articolul: