Designera Natalia Platon știe să-și uimească urmăritoarele și nu prea își dezamăgește clientele. Ea își demonstrează talentul și creativitatea prin lucrările sale. Ceea ce o diferențiază de ceilalți designeri, este extravaganța, fantezia și originalitatea. Niciodată nu va crea o haină care deja este pe piață. De aceea, la ea, nu vei întâlni nimic simplu și plictisitor. Ai văzut sacourile oversize pe care le creează?


Toamna aceasta nu trebuie să lipsească din garderoba ta, sacoul. Acestea, au fost dezvoltate inițial ca părți integrante a costumului bărbătesc, cu timpul însă, s-au detașat ca piese vestimentare independente și s-au impus în moda feminină. Sacourile au fost și vor fi asociate mereu cu bunul gust și eleganță, dar totuși, trebuie să știi cum să le porți.

Aceste detalii și secrete le vei afla din interviul de mai jos cu designera Natalia Platon, cea care cu siguranță știe cum și când poți purta un sacou supradimensionat:


Natalia de ce sacoul este „vedeta” garderobei de bază?

Da, da si iar da. Sacoul e chiar ,,vedeta” unei garderobe. E o piesă vestimentară de bază, care are acces aproape la orice look sau outfit, atât de zi cu zi, cât și la unele evenimente. Cambrat sau stil boyfriend, maxi și mini sau suprapus peste piese din alte registre vestimentare. Toate aceste sacouri își demonstrează relevanța sezon după sezon.

Cum ar trebui să fie ales corect un sacou oversize, pentru ca acesta să nu arate penibil, așa de parcă ar fi mare pe noi?

Regula este foarte simplă – păstrează echilibrul. Sacoul oversize e o haină care te alege ea pe tine, nu tu pe ea. Foarte mult contează parametrii corpului, desigur nu e avantajos pentru fiecare formă și siluetă. Chiar dacă e un sacou foarte mare ca mărime, acesta nu se potrivește pentru oricine. Nu e mare școală să alegi un sacou, trebuie doar să te conduci după stilul pe care îl ai și îl porți. Alegându-ți stilul personal, foarte ușor îți alegi și piesele vestimentare.

Cu ce să nu porți un sacou oversize?

Oversize este una dintre cele mai actuale tendințe din ultimele sezoane. Cu ajutorul îmbrăcămintei oversize, se pot crea ținute extraordinare, însă, doar o mică greșeală poate fi în defavoarea look-ului. Cu toate că mereu afirm, faptul că sacoul overszie e foarte ușor și comod de asortat și accesorizat, totuși, unii se blochează si nu știu cum să-l poarte. Contrastele prea puternice (precum, cămășile oversized și blugii foarte skinny) pot dezechilibra, mai mult decât echilibra ținuta. Deci, concluzia este că, îl putem purta cu aproape orice, dar este important să păstrăm echilibrul în asocierea lui cu alte piese vestimentare.Tu creezi sacouri destul de creative, nu mai întâlnești unul asemănător în altă parte. O tăietură, un accesoriu, ceva neapărat adaugi. De unde îți găsești inspirația?

Ador să creez ceva neobișnuit, nonconformist și asimetric. Probabil, a fost stabilită o bază bună de idei artistice încă de la Facultatea de Arte. Anume acolo, am învățat să dau frâu liber ideilor mele, tot acolo am învățat și secretul de a avea o inspirație nelimitată. Mă inspiră orice lucru mărunt, din fiecare zi trăită.Cât de mult contează culoarea sacoului pe care îl alegem? Sau mai mult este important modelul?

Ambele, și culoarea și modelul sacoului contează concomitent. Alegem atât nuanța cât și modelul astfel, încât să te avantajeze. Și, desigur în funcție de locația sau evenimentul unde pleci. Iar despre culori, cele mai în trend din sezonul rece 2021-2022 sunt: rozul pal, albastru, gri, sur, galbenul muștar sau roșu aprins.


Care este încălțămintea potrivită pentru un astfel de sacou?

Încălțămintea potrivită trebuie aleasă în funcție de unde urmează să plecăm noi cu acest sacou oversize. Dacă vei avea o zi super încărcată în oraș, atunci asortează sacoul cu o pereche de blugi și adidași. Dacă ai o ieșire seara cu fetele, atunci o pereche de botine sau ciocate, la sigur o să se încadreze în look-ul tău. Iar dacă pleci la vreun eveniment, cu siguranță, ai putea da sacoului un strop de eleganță, prin a încălța o pereche de pantofi, iar sub sacou să ai o rochie exact de lungimea acestuia. Astfel, vizual o să ai picioarele mai lungi.

Acum outfiturile oversized sunt în tendință, cum să purtăm aceste haine pentru a nu dezavantaja silueta? Care este regula?

Mereu am recomandat și clientelor mele, ca în primul rând să probeze hainele oversize, și doar apoi, să-și facă concluzia dacă o avantajează sau nu. O regulă exactă nu există, pentru că pe fiecare corp aceste haine se privesc diferit. În unele cazuri, regula ar fi, să pui accentul pe talie. Absolut orice haină oversize poate fi purtată cu o centură, astfel, ținutei i se va reda o anumită formă. În alte cazuri, unde picioarele sunt tonifiate și frumoase, iar partea de sus mai problematică, poți opta pentru o cămașă de aceeași lungime cu un sacou oversize, ca picioarele totuși să rămână dezgolite. Dacă nu ai purtat oversize niciodată și nu știi care ar fi primul pas, combină sacoul cu blugi – este o ținută mereu actuală.


Care sunt outfiturile de bază cu un astfel de sacou oversize? (Fotografii, 5 idei)

Cu acest scop am și realizat o sesiune foto în colaborare cu stilista Iliana Danko. Ideea, a fost să vă arătăm mai multe modalități de a purta și accesoriza sacoul oversize. Uite așa se mai poartă sacourile:
Și Natalia ce se mai poartă în această toamnă?

Moda are tendința de a se schimba, la fel ca și natura. După o vară fierbinte și fără griji vine o toamnă minunată. Iar după ultimele prezentări de modă internaționale, îmi dau seama că moda veche revine, doar că are aere și caracteristici noi. În acest sezon avem o gamă foarte variată și stilată. Multe dintre tendințele hainelor de toamnă sunt foarte non-banale. De aceea, anul acesta la capitolul modă, cu siguranță nu ne vom plictisi. În vogă vor fi paltoanele în carouri și dungi, cu motive florale. Culorile la modă sunt: violet, albastru, gri și bej.

Gecile de tip „puffer” matlasate au fost interpretate atât într-un stil sport, dar și elegant. Cel mai des au fost croite într-o formă supradimensionată. Puloverul de tip vestă, purtat peste cămașă, sau peste rochii și bluze din mătase. E binevenită încercarea de suprapuneri și texturi, atât prin monocromie, dar și prin diverse imprimeuri.

Mocasinii cu talpă masivă, sau cizmele cu talpă groasă se numără printre tendințe. Dacă dorești să diversifici puțin imaginea hainelor de toamnă, atunci, pelerinele și poncho (accesoriu pentru cap) te vor ajuta în acest sens. Costumele super-elegante cu pantaloni pot fi purtate acum chiar cu adidași și pantofi sport. În privința nuanțelor pentru sezonul de toamnă-iarnă 2021 2022, se poartă culorile saturate, mult mai bogate și mai intense decât în anii anteriori. Cred că este un răspuns direct al stării de depresie, care s-a lăsat asupra lumii întregi din cauza pandemiei.

Foto: Instagram/designerplattoni

Distribuie articolul: