De când se ține minte, creează haine, iar dragostea pentru design a preluat-o… de la mama sa. Vorbim despre Ludmila Levițcaia, o creatoare de modă cunoscută pentru colecțiile sale vestimentare excepționale, numărul cărora nici nu îl mai ține minte. Proprietara brandului autohton „Levyla Style” a acceptat să ne povestească despre începuturile carierei sale. Pentru Ea.md, Ludmila a dezvăluit și câteva dintre tainele meseriei fără de care nu poate trăi nici măcar o zi.

Mama a fost principala sursă de inspirație

Mama mea a fost o fire foarte creativă și îi plăcea mult să coase, ceea ce m-a învățat și pe mine. Când eram în clasele primare am făcut primele lucrări personale. După ce am crescut, am conștientizat că trebuie să îmi definesc personalitatea, respectiv am început să creez mai multe haine. Ulterior, am devenit înnebunită de această meserie. Visez și noaptea pe ce linie trebuie să tai ca să îmi iasă croiala dorită.

Sunt „însărcinată” cu idei

Nu cred că pot trăi o zi fără a coase sau a concepe ceva. Când mă trezesc dimineața sunt foarte inspirată și atunci îmi doresc să îmbrac toate femeile, să demonstrez că sunt frumoase. le încurajez pe toate să cultive în ele creativitatea,  să se iubească pe sine, bineînțeles fără a exagera. Profesia de designer mă ajută să scot în evidență personalitatea unei femei. Deseori, vin la mine oameni care nu se cunosc, nu se iubesc, nu înțeleg cât de speciali sunt, persoane care își văd doar defectele. Un designer bun, însă, poate soluționa aceste probleme. Cel mai important este ca acel client să accepte schimbările.

Eu simt firea femeii, iată de ce creez haine anume pentru ele

Un strop de romantism și multă eleganță sunt ingedientele principale într-o ținută perfectă. Chiar și așa nu pot spune că nu îmi plac blugii. De fapt, eu sunt o iubitoare de pantaloni. A fost, însă o perioadă când eram atrasă de rochii. Atunci am „născut” atâtea rochii și pentru mine și pentru alții, încât nu le mai duceam contul. În curând voi face și o colecție din denim combinat cu catifea. La prima vedere sunt două tipuri de pânză total diferite, însă pot arăta foarte bine atunci când sunt asortate corespunzător.

 

Designerii sunt și creatori, și constructori, și arhitecți

Eu cred că sunt arhitect, pentru că prefer formele. Aceasta este o abordare mai masculină, însă devine o tendință tot mai abordată și de doamne și domnișoare. Am avut și o experiență în care am făcut haine pentru bărbați, dar și pentru copii. De fapt, cos îmbrăcăminte pentru toate vârstele.

Designul nu este nicidecum un business pentru mine

Atunci când nu creezi în masă, costurile sunt foarte mari. Este extrem de complicat să faci din asta o afacere. Cunosc profesia de designer de la și până la… știu câtă muncă presupune. Eu nu obișnuiesc să cumpăr haine din magazin. În general îmi cos îmbrăcămintea. Un designer este o persoană autoritară și nu se prea adaptează altor concepte.

Pe viitor, mi-aș dori să fac o revoluție culturală în vestimentație

Am foarte multe idei interesante și muncesc zilnic asupra lor. Vreau să realizez mai multe colecții, dar toate acestea rămân a fi doar un vis… sper eu, realizabil.