Festivalul Mai Dulce nu a trecut fără cele trei concursuri tradiționale pentru deserturile gătite de gospodine și patiserii participanți la eveniment. Iată-i pe cei care au gătit în 2018 cele mai savuroase deserturi, conform juriului: Nata Albot (cofondatoare KLumea, organizatoare), Petru Scalețchi (bucătar), Thierry Ernst (bucătar francez), Tatiana Drobot (patiser), Luminița Suveică (nutriționist).

Carolina Dosca, cel mai bun desert tradițional internațional: Un Entrement cu fructe de pădure.

Margareta Cheptănaru, a câștigat trofeul „Cireașa de pe tort” pentru cel mai bun desert tradițional local – prăjitura mușuroi.

Cristina Ioniță, proprietara unui bistro raw-vegan din Piatra Neamt, a luat premiul I pentru un desert din caramelă și ciocolată la categoria deserturilor raw-vegane.

Precizăm că la eveniment au participat peste 60 de patiseri și gospodine care gătesc dulciuri. În total în cadrul festivalului s-au adus circa 150 de feluri de deserturi, iar oaspeții evenimentului s-au putut delecta cu peste 100 de litri de limonadă.