Vara ne confruntăm cu temperaturi maxime și deseori ne dorim să ne răcorim măcar în cea mai mică măsură. Desigur că primul gândul revine la înghețată, dar iată că mai este o idee de desert răcoritor, perfect pentru perioada caldă a anului! Pregătim cioburi de sticlă cu o altă metodă de servire, decât cea clasică.

Sursă: Arhiva personală

Ingrediente

  • 2 plicuri cu jeleu, gusturile la dorință
  • smântână (am folosit de casă) 0,5 litri
  • gelatină 10 g
  • zahăr 4 linguri
  • vanilie (la dorință)

Mod de preparare

  1. Prepară jeleul conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  2. Când jeleul s-a prins, e timpul să pregătim jeleul din smântână.
  3. Gelatina am preparat-o conform instrucțiunilor de pe ambalaj și apoi am adăugat-o în smântână.
  4. După ce amesteci smântâna cu gelatina, adaugi zahărul și vanilia.
  5. O parte din jeleu l-am tăiat cuburi și am pus în forme de silicon, ulterior am acoperit cu amestecul de smântână.
  6. A doua parte – am turnat-o inițial în pahare și după răcire am acoperit cu smântână și am înfrumuțesat cu „cioburi de sticlă”.
  7. Lăsați în frigider până se prinde totul și apoi serviți cu plăcere.