Această rețetă rapidă și ușoară de mousse de lămâie fără ouă vă va surprinde. Se prepară în 5 minute, cu doar 3 ingrediente, si este ușoară și pufoasa precum cele mai elaborate mousse-uri. Dacă preferați, puteți vedea rețeta noastră tradițională de mousse de lămâie aici.

Ingrediente pentru 4 persoane
375 ml lapte evaporat
100 g de zahăr
suc de două lămâi

Mod de preparare

Primul lucru pe care îl vom face pentru a face acest mousse ușor de lămâie este să punem laptele evaporat la frigider pentru o zi întreagă, astfel încât să fie foarte rece. Știți deja că ori de câte ori asamblam smântână și alte produse lactate, este important ca acestea să fie foarte reci.

Scoatem din frigider exact în momentul în care urmează să-l asamblăm. Punem într-un bol si montam cu niște tije de parcă ar fi o crema. Daca ai niște lansete electrice îți va fi mai ușor. Când începe sa se îngroașe se adaugă zaharul si zeama de lămâie si se mai bate puțin până se asambla bine, cu aspect de smântâna. Dacă doriți puteți folosi zahăr pudră sau zahăr tos (superfin) pentru a vă asigura că este încorporat și se dizolvă bine.

Se toarnă în pahare și se dă la frigider pentru câteva ore până se întărește și se compactează și mai mult. Te va surprinde!

Decoram mousse-ul usor de lămâie cu o felie de lămâie, sau puțină coajă de lămâie, înainte de a servi foarte proaspăt.

NOTĂ!

Lapte evaporat este un produs din lapte, de obicei vândut în cutii, care se face prin îndepărtarea a aproximativ 60% din apa din laptele obișnuit.