O rețetă delicioasă, cheesecake cu struguri şi migdale îţi aduce o explozie de arome. Iată un desert elegant pe care toată lumea îl va iubi!

 

Albi sau negri, strugurii încep să umple pieţele odată cu venirea toamnei calendaristice. În mitologia mai multor culturi, acest fruct simbolizează abundența și fertilitatea. Pe lângă faptul că sunt de-a dreptul delicioși, oferă o serie de efecte benefice pentru sănătate.

Prepară mai des deserturi cu struguri în toamna aceasta, pentru a profita de toate aceste atuuri ale fructelor de sezon!

Ingrediente pentru opt porţii

400 g biscuiţi

100 g unt

25 g gelatină

50 ml apă fiartă

500 g cremă de brânză

400 ml smântână pentru frişcă

200 g zahăr

200 g  struguri albi

fulgi de migdale

frunze de mentă

Cum să faci cheesecake cu struguri

Zdrobeşti biscuiţii şi-i amesteci cu untul topit. Transferi amestecul într-o tavă rotundă de 26 cm, detaşabilă. Îl întinzi în strat uniform şi tasezi cu degetele. Introduci tava în frigider.

Hidratezi gelatina în apa fiartă şi răcorită cât să rezişti să ţii degetul în apă. Separat, mixezi crema de brânză cu smântâna şi zahărul.

Adaugi gelatina hidratată conform instrucţiunilor de pe pachet. După omogenizare, scoţi tava din frigider şi pui compoziţia peste blatul de biscuiţi. Nivelezi şi o reintroduci la rece, peste noapte.

La servire, decorezi cu fulgi de migdale, struguri întregi şi tăiaţi pe jumătate şi pe sfert, plus puţină mentă aromată.

 

Distribuie articolul: