Când ţi-e dor de un desert uşor, pufos, care îţi aminteşte de vacanţă, încearcă această reţetă de tiramisu!

Îţi arătăm cum să faci pas cu pas un tiramisu delicios! Nu ai nevoie decât de 30 de minute şi nu trebuie să-ţi faci griji că desertul nu va ieşi bine la final. Acest desert nu necesită coacere şi poţi să-l faci împreună cu copiii.

Ingrediente pentru patru-şase porții

4 gălbenușuri

100 g zahăr

180 g smântână pentru frișcă

230 g mascarpone

150 ml cafea neagră

40 g cacao

20 pișcoturi de șampanie

Mod de preparare

Pasul 1

Mixezi gălbenușurile cu jumătatea din cantitatea de zahăr până când își dublează volumul și capătă o consistență cremoasă. Separat, mixezi smântâna cu zahărul rămas, până se transformă în frișcă.

Pasul 2

Adaugi brânza mascarpone peste frișcă, omogenizezi, apoi încorporezi crema de gălbenușuri și amesteci ușor. Treci pișcoturile prin cafea.

Pasul 3

Așezi pișcoturile unul după altul într-un vas, apoi așezi un strat de cremă, încă un strat de pișcoturi și deasupra crema rămasă.

Pasul 4

Presari peste tiramisu cacaua, cernută în prealabil, și dai prăjitura la rece peste noapte.

Distribuie articolul: