Alegerea lenjeriei intime nu se rezumă doar la stil și confort; poate juca și un rol crucial în sănătatea vaginală.

Dar ce se întâmplă dacă optezi să nu porți lenjerie intimă atunci când poți?

  1. Reglarea temperaturii corpului: Lenjeria intimă poate perturba capacitatea corpului de a-și regla temperatura în mod natural. Dormind fără lenjerie, corpul tău poate să își mențină temperatura optimă, prevenind transpirația excesivă și contribuind la un somn mai odihnitor. O circulație sanguină sănătoasă este esențială pentru sănătatea generală.
  2. Reducerea iritațiilor: Dacă ai pielea sensibilă, lenjeria intimă poate provoca iritații și mâncărime. Somnul fără lenjerie poate fi o soluție simplă pentru a evita aceste neplăceri și pentru a permite pielii să respire liber.
  3. Protejarea sănătății zonei intime: Dormitul fără lenjerie intimă poate preveni infecțiile, deoarece nu mai există acel mediu umed în care bacteriile se pot înmulți. Mai mult decât atât, unele studii leagă somnul fără lenjerie intimă de un risc mai mic de a dezvolta vaginoza bacteriană.

Beneficiile dormitului fără lenjerie intimă:

  • Reduce riscul de a dezvolta infecții.
  • Reduce mirosul și disconfortul vaginal.
  • Protejează vulva de leziuni.
  • Te protejează de reacții alergice sau sensibilități.

Dacă nu te simți confortabilă când nu îți sunt acoperite părțile intime, este în regulă. Dr. Maniar spune că trebuie doar să spui NU lenjeriei de corp strâmte sau a țesăturilor sintetice pentru ținuta de culcare. Aceste materiale pot reține căldura și umiditatea, creând un mediu ideal pentru bacterii – nu este chiar ceea ce ne dorim pentru părțile noastre feminine! Sfatul ei? Alege lenjerie de corp din bumbac, respirabilă și lejeră.

4. Viata sexuala se imbunatateste daca dormi fara lenjerie intima: Pe lângă beneficiile pentru sănătate, somnul „nude” poate avea efecte plăcute și pentru relația ta. Atunci când ești dezbrăcată, intri în contact profund cu propriul corp și devii mai conștientă de el. S-ar putea să te simți mai atrăgătoare. Evident, pentru partenerul tău va fi o plăcere să te observe în acest fel, iar viața voastră intimă are de câștigat.

Distribuie articolul: