Dependența de dulce – problemă serioasă. Ea poate duce la zero toate încercările de a trece la o alimentație sănătoasă. Există multe modalități de a scapă de acest viciu. Nutriționiștii ne-au dezvăluit soluția care ar putea să ne ajute să ne menținem controlul asupra poftelor.

Cu toții cunoaștem sentimentul când toată ziua te abții să nu mănânci nimic dulce, ca spre seara să păcătuiești cu o bucățică de ciocolată. De dependență de zahăr este foarte greu de scăpat, toate procesele biologice și chimice ale organismului ne joacă festa!

Dar există un produs care ar putea ajuta la lupta pentru o alimentație sănătoasă – pruna uscată.

 

Conform experților în alimentație, anume această gustare ar putea să ne ajute să ne ținem departe de ciocolate și biscuiți. După mai multe cercetări și experimente, s-a dovedit că persoanele care mâncau prune uscate, acumulau pe zi mai puține calorii consumate și se simțeau mai sătui.

Nutriționista Lora Manaker a explicat că fiecare prună uscată conține doar 3 grame de zahăr, dar o mulțime de celuloză și antioxidanți. Anume din acest motiv ne simțim mai sătui, dar nivelul de glucoză în sânge este mai mic.

 Deci, dacă ești pe calea unei diete sănătoase, poți consuma cu îndrăzneala pruna ca gustare – cea mai sigură opțiune!

Distribuie articolul: