De multe ori cred că te-ai confruntat cu senzația de foame la oră târzie, în special atunci când ești la regim și uneori te culcai cu gândul la bunătățile din frigider, dar alteori nu rezistai tentației. Nutriționiștii spun că, chiar dacă vrei să slăbești, nu trebuie să sari peste cină, însă trebuie să ții cont de anumite reguli. 

Dacă ora de culcare ajunge spre miezul nopții, nu este o problemă dacă mănânci după șase seara.

Iată câteva alimente pe care le poți consuma seara după ora 18:00 și care nu îți vor afecta silueta.

Fructele – unii nutriționiști nu sunt de acord ca acestea să fie consumate drept cină ci, mai degrabă, ca gustare în prima parte a zilei. Însă un măr poate fi foarte bun seara. Fructele sunt bogate în fibre și pot controla senzația de foame dar și o cantitate mare de apă, astfel că te poți sătura repede și te și hidratezi. Banane, mere, pere, portocale și fructele de pădure pot fi consumate, în cantități moderate.

Legumele –  fierte sau crude, sunt o alegere ideală pentru masa de seară datorită fibrelor pe care le conțin. Fasolea, lintea, mazărea și broccoli sunt surse importante de fibre.

Lactate degresate – conțin calciu și stimulează metabolismul, ducând la scăderea în greutate. Unele studii au arătat că acestea determină cu până la 27% intensificarea arderilor. Majoritatea consumau o cană de lapte cald înainte de culcare, atunci când erau mici, iar somnul venea imediat.

Cerealele integrale– specialiștii spun că organismul nostru arde de două ori mai multe calorii prin descompunerea alimentelor integrale (decât a celor procesate), în special a celor bogate în fibre, precum ovăzul şi orezul brun.

Migdale – sunt o alternativă excelentă pentru domolirea senzației de foame. Conform unor cercetări începute în 2012 la Eisenhower Medical Center (EMC) din Rancho Mirage, Riverside, California s-a dovedit că migdalele nu contribuie deloc la creșterea în greutate.

Semințe de dovleac, in, floarea soarelui – taie senzația de foame și ajută la un somn odihnitor. Sunt bogate în magneziu care are un rol important în sute de reacții metabolice, de la nivel cerebral, la nivel muscular și al sistemului circulator.

Ciocolată neagră –  deși pare incredibil, aceasta pare să fi devenit unul dintre alimentele permise seara. Contribuie la scăderea colesterolului și la scăderea în greutate.

Carne de curcan, pui sau pește – conține triptofan,  care  induce somnul,   are conținut scăzut  de  grăsimi  și conține  proteine de înaltă  calitate.

Supa – de pui sau de legume. Este tot ce poți să-ți dorești seara, mai ales atunci când vremea de afară este rece. Nu consumați supă de mazăre, linte sau fasole pentru că aceste legume produc un somn agitat.

Nutriționiștii spun că ultima masă a zilei este indicat să fie cu cel puțin patru ore înainte de somn. Este bine sa bem ceai seara, dar mai ales ceaiuri calmante, nu bem ceai verde, pentru ca acest conține cofeina si ne poate da somnul peste cap, scrie click.ro

Sursa: click.ro 

Foto: Google