În bucătăria franceză, quiche este o tartă coaptă la cuptor, umplută cu o compoziție făcută din ouă, lapte și/sau smântână. Astăzi, Valerie’s Food ne îndeamnă să descoperim o rețetă magnifică de Quiche cu broccoli și roșii cherry.

Ingrediente:

Pentru aluat:

250 gr. – făină albă

130 gr. – unt (rece, tăiat bucățele 2/2 cm.)

4 linguri – apă (rece)

½ linguriță – sare

Pentru umplutură:

6 – ouă

100 gr. – roșii cherry

250 gr. – brocoli

100 gr. – cașcaval (ras)

30 gr. – mozzarella (rasă)

½ cană – smântână

1/3 linguriță – nucșoară (rasă)

Sare și piper negru

IMG_3906site

Mod de preparare:

  1. Pune făina, untul și sarea într-un robot de bucătărie și amestecă circa 10 secunde, până când obții o compoziție cu aspect de firimituri. Adaugă câte o lingură de apă rece și amestecă de fiecare dată circa 3 secunde (când torni câte o lingură de apă aluatul se îngroașă puțin și începe să se lege). Scoate-l din robotul de bucătărie pe masă, foarmează o bilă, învelește-o într-o folie alimentară și pune-o la frigider pentru circa 30 de minute.
  2. Între timp pune la fiert apa cu puțină sare într-un alt vas adânc. Când apa clocotește, pune broccoli (rupt în buchețele micuțe și cât mai egale) și fierbe-le 3-4 minute. Scurge-le de apă și lasă-le să se răcească complet.
  3. Încinge cuptorul la 190 de grade C.
  4. Întinde aluatul (circa 0,5 cm. grosime) pe o suprafață tapetată cu făină (aluatul întins trebuie să fie mai mare ca tava de copt, iar marginile cam 3 cm.). Pune aluatul în tavă, aranjează marginile cât de cât de dimensiuni egale, ca să primească o formă frumoasă. Înțeapă-l cu o furculiță și pune-l la copt pentru 20 de minute, până ce devine puțin auriu. Dacă în timpul coacerii aluatul se umflă, mai înțeapă-l cu furculița din loc în loc.
  5. Între timp bate ouăle cu smântâna, nucșoara rasă și cu 100 de gr. de cașcaval ras într-un bol și asezonează cu sare și piper.
  6. Scoate aluatul din cuptor și aranjează peste el buchețelele de brocoli și roșiile cherry, după care toarnă compoziția de ouă pedeasupra, presară cu mozzarella și pune la cuptor pentru 35-40 de minute sau până ce mijlocul tartei s-a întărit.
  7. Scoate-o din cuptor și las-o să se răcească 15- 20 de minute înainte să o tai. Poftă bună.

Sugestii:

  • Quiche se pronunță CHIȘ.

Sursa: Valerie’s Food