În timpul sărbătorilor de iarnă, mulți oameni ajung să exagereze cu consumul de mâncare și băutură, ceea ce nu este deloc benefic pentru sănătate. Află că există câteva condimente, care te vor ajuta să previi diverse probleme.

 

Scorțișoara
Scorțișoara are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Potrivit mai multor studii pe acest subiect, scorțișoara scade nivelul zahărului din sânge, în cazul bolnavilor de diabet de tip 2 și de asemenea reduce nivelul colesterolului și al trigliceridelor.

Ghimbir
S-a demonstrat științific că o ceașcă de ceai de ghimbir face minuni în cazul unui stomac deranjat și, totodată, calmează răul de mașină și amețeală. În același timp, ghimbirul este eficace în cazul migrenelor și al durerilor de cap, ba mai mult poate preveni cancerul ovarian. Mai mult, ghimbirul este un excelent calmant pentru durerile și umflăturile cauzate de artrită.

Miez de nuca
Miezul de nuca poate regla funcționarea tractului gastro-intestinal și, în plus, te ajută să dormi. De asemenea, miezul de nucă are proprietăți antiinflamatorii, iar mestecatul acestui produs are efecte pozitive pentru gingii.

Menta
Consumă mentă și stomacul tău îți va mulțumi pentru asta. Totodată menta calmează durerile de cap și alină simptomele colonului iritabil. Ai mare grijă dacă te confrunți cu arsuri gastice întrucat menta nu face decât să accentueze neplăcerile.

Cuișoare
Jumătate de lingură de cuișoare are mai mulți antioxidanți decât o jumătate de ceașcă de afine și merișoare. Cuișoarele conțin și eugenol, un compus activ, care acționează ca un antiinflamator.

Sursa: sfatulparintilor.ro