Anii de școală sunt irepetabili, cu momente plăcute sau mai puțin plăcute, nu se uită cu una cu două. Sunt cei care ne-au marcat pe viaţă. Am provocat-o pe jurnalista Stela Popa, prezentatoarea știrilor TVR2, să răscolească prin arhivă și să se alăture campaniei #Primameaînvățătoare. Vezi mai jos ce ne-a dezvăluit știrista despre perioada anilor de școală. 

Ani de școală, ani frumoși la țară

„Primii mei ani de școală au fost la țară și au fost cei mai frumoși și minunați ani din viața mea. Am fost un copil fericit ș împlinit, cu părinți care ne-au oferit tot ce se putea mai bun în acele vremuri. Dovada ca, mai apoi, din dorința de a ne oferi o nouă perspectivă, au ales să ne mutăm și să continuăm liceul în oraș”, ne-a spus Stela.

Profesorii care nu se uită…

„Eu am ajuns la liceul Prometeu unde l-am întâlnit pe minunatul profesor Teodoru, venit din România, la Chișinău. Profesor cu școală veche românească. Omul care a continuat să-mi sporească dragostea față de limba și literatura română pe care o aveam în sânge încă de la grădiniță, de la prima mea educatoare – chiar mama mea. Tot la Prometeu am avut un alt profesor minunat de matematică, Adrian Pricopoaia. Și astăzi mai ținem legătura. Știa că îmi place istoria și limba română, a apreciat aptitudinile mele și m-a încurajat de fiecare dată. Când mi-a fost cel mai greu, m-a ajutat enorm cu sfaturile sale. Am avut mulți profesori minunați de-a lungul anilor, inclusiv la facultate”, mărturisește prezentatoarea știrior TVR2 de la București.

Doiul meritat pe bună dreptate

„Oameni care mi-au sporit încrederea în forțele proprii, dar cel care m-a pus cel mai mult la… încercare a fost chiar tatăl meu. Profesor de muzică și de pian, un om extrem de talentat. Nu făcea nicio distincție între mine și ceilalți elevi, dimpotrivă, m-a taxat de fiecare dată când mă prindea cu temele nefăcute. De doua ori am primit nota 2 la ora de muzică. Și, recunosc, ulterior, aceste lecții mi-au prins bine. Tata a fost cel care m-a făcut să fiu exigentă și riguroasă față de mine. Și tot el a fost cel căruia am vrut să-i demonstrez că mă pot ridica la înălțimea așteptărilor sale. Sper că am reușit”, ne mai spune Stela Popa, plină de nostalgie, în cadrul campaniei #Primameainvatatoare.

Ai și tu amintiri legate de prima învățătoare sau învățător, sau orice profesor din școală?
Scrie-ne la EA@interakt.md

Distribuie articolul: