După cum am vorbit și în episodul precedent, Vinul dulce sau demidulce conține mai multe calorii, și tot mai multă lume este focusată pe un mod de viață sănătos și corp suplu și arătos. Iată de ce toți preferă vinul sec. profa de vin are însă o explicație în plus.

„Vinul sec are rol de aperitiv, el sporește pofta de mâncare, pe când vinul dulce, demidulce este mai mult servit la desert. Vă mai aduceți aminte când mama spunea să nu mâncăm bomboane înainte de masă? Explicația e simplă: dulceața încleie papilele gustative și nu mai simțiți același gust. Însă… totul se rezumă la gust și preferințe.

Mai mult, zona în care va aflați și timpul de afară influențează mult preferințele oamenilor. În zone mai calde, precum Spania, Italia, Portugalia se servește mai mult vin sec, foarte bine răcit. Iar în zonele mai reci, Scandinavia, Germania și chiar Rusia preferă mai mult vinurile dulci. Noi cei din Moldova avem luxul să gustăm din toate tipurile și să-l apreciez așa cum e”, ne bucură sommelier Anastasia Sărătură.