Nu este o explicație pentru acest fapt, dar anume seara suntem tentați să ronțăim ceva, în cel mai bun caz. Alții însă, preferă anume la cină să aibă mese copioase. Iar pentru a alunga foamea, consumăm fructe, gândindu-ne că sunt inocente. Acum să dezbatem acest mit. 

În componența fructelor intră apa, vitaminele, mineralele, antioxidanții, fibrele, dar și zahăr ce are forma fructozei. Fructoza este, de fapt, glicogenul care reprezintă sursa de energie, folosită de organism în calitate de combustibil. Și totuși de ce nu este bine să consumăm fructe seara? E simplu. Organismul nostru se pregătește pentru somn, respectiv metabolismul se încetinește. Odată ce vom consuma fructe, glicogenul nu va mai fi utilizat în calitate de combustibil, dar în calitate de țesut adipos. Reieșind din acest fapt, putem deduce că fructele consumate seara, ne îngrașă.

De asemenea, nu se recomandă să mâncăm fructe imediat după masă, deoarece odată ce fructele sunt în contact cu mâncarea, proteinele vor avea parte de o stagnare digestivă, iar carbohidrații vor fermenta. Respectiv, toată masa se va transforma în acid.

Trebuie să evităm fructele cu un conținut mare de zahăr, de exemplu strugurii, bananele bine coapte, curmalele. Probabil vă întrebați care sunt fructele cu conținut redus de zahăr? Cireșele, soiuri de mere de iarnă, piersicii, kiwi, căpșunele, fructele de pădure, citricele, prunele etc.

Când e cel mai bun timp pentru a consuma fructele?

Varianta perfectă rămâne a fi micul dejun. Atunci corpul are nevoie de energie și vitamine. Fructele pot fi folosite în terciuri, tartine proteice sau oricare alt tip de mic dejun.

Înainte de sport. Corpul va folosi fructoza pentru a obține doza de energie necesară înainte de antrenament.

Dacă să vorbim la general, atunci timpul perfect pentru consumul de fructe este prima parte a zilei, când organismul are nevoie de energie, iar fructoza va fi utilizată drept combustibil.

 

Distribuie articolul: