Vrei să te simți bine în fiecare zi? Dă-i o îmbrățișare unei persoane dragi. Cu cât este mai strânsă, cu atât mai bine. „Îmbrățișările mintale” nu se iau în considerare. Un șir de studii arată că acest simplu act de bunătate și afecțiune precum este îmbrățișarea poate aduce beneficii atât celor care dau, cât și celor care primesc. Sună minunat, dar totuși care ar fi aceste beneficii?

Un alt motiv de ce oxitocina și îmbrățișarea se combină atât de bine e pentru că ajută la protejarea împotriva bolilor de inimă. Potrivit cercetărilor efectuate de Universitatea din Carolina de Nord, acest lucru se întâmplă deoarece cei care nu își îmbrățișează partenerii, au o rată de bătaie a inimii mai mare cu zece bătăi pe minut. De menționat că îmbrățișarea și sprijinul social aferent acestui gest ne face mai puțin predispuse la „sindromul secolului”: depresia.

Ca să recapitulăm, îmbrățișarea te face să fii pozitivă, fericită, sănătoasă, sexy și zâmbitoare cu ajutorul oxitocinei. Din păcate, nu putem să te îmbrățișăm și să îți mulțumim pentru că ne citești, dar ceea ce putem face este să te încurajăm să îți îmbrățișezi prietenii, familia, oamenii dragi și chiar pe cei pe care nici măcar nu-i cunoști. Dacă dorești, poți să dai vina pe noi pentru entuziasmul tău brusc, care creează atât de multe vibrații plăcute. Îmbrățișează lumea!

Distribuie articolul: