Deja se știe că Facebook s-a confruntat cu o întrerupere masivă, luni pe 4 octombrie. Însă, în aceeași zi, a devenit cunoscută informația despre apariția datelor de la utilizatorii acestei rețele de socializare într-un forum de hackeri.

Astfel, o bază de date cu informații despre 1,5 miliarde de utilizatori ai Facebook este disponibilă la vânzare în unul dintre forumurile de hackeri din așa-numitul darknet (un tip de rețea suprapusă ce face parte din rețeaua globală de internet). Totuși, nu se specifică dacă situația este legată de o întrerupere pe scară largă a activității Facebook și a rețelelor sociale cu același nume, Instagram și WhatsApp Messenger, care au avut loc în aceeași zi.

Citește și: Ce s-a întâmplat cu rețelele de socializare luni seara? Mark Zuckerberg: „Ne cerem scuze…”

Potrivit publicației, online Forbes, acest eșec cu rețelele de socializare a fost unul dintre cele mai lungi din istoria companiei. Unii angajați ai companiei Facebook nu au putut intra în birourile lor, deoarece cardurile de acces nu funcționau.

Foto: beststocks.com/

Consecințele acestor evenimente și schimbări pot duce la cea mai mare scurgere de date cu caracter personal a utilizatorilor Facebook , din istoria rețelei de socializare. Acest fapt, ar putea însemna că, în viitor, vor deveni ținte ale atacurilor hackerilor sau destinatari de reclame nedorite.

Astăzi, Facebook are aproximativ 3 miliarde de utilizatori în întreaga lume.

Sursa: dw.com

Distribuie articolul: