Au picat Facebook, WhatsApp și Instagram, a doua oară într-o săptămână: ce se întâmplă cu rețelele de socializare? Platformele nu au funcționat  pe parcursul a aproximativ șase ore. După 0:30, serviciile au început să revină online, deși multe dintre site-uri și-au revenit chiar mai târziu decât atât.

Foto: Pro TV

Rețelele au început să întâmpine probleme de funcționare luni după-amiază, începând cu ora 19:10. Acestea au avut probleme fără precedent la nivel global.

„Facebook, Instagram, WhatsApp şi Messenger revin acum online. Îmi pare rău pentru întreruperea de astăzi Ştiu cât de mult vă bazaţi pe serviciile noastre pentru a rămâne conectaţi cu oamenii la care ţineţi”, a scris Zuckerberg pe Facebook.

Facebook a explicat într-un articol cauza căderii fără precedent: „Schimbările realizate la configurarea ruterelor care coordonează rețelele de trafic dintre centrele de date ale companiei”, care au dus la întreruperea comunicării cu rețeaua de internet. „Această întrerupere a traficului în rețele a avut un efect în cascadă asupra comunicării dintre centrele noastre de date, oprind serviciile noastre”, mai arată Facebook, potrivit gds.ro.

Mark Zuckerberg este cel care deține atât Facebook, WhatsApp, dar și Instagram. Acesta a apelat la o postare pe Facebook, însă fără vreun detaliu tehnic sau o explicație vagă. 

„Către comunitatea imensă de oameni și afaceri din fiecare colț al lumii care depind de noi: ne cerem scuze”, acesta a fost mesajul cât se poate de simplu, abstract și universal postat pe contul oficial de Twitter al Facebook. Imediat după, a venit și confirmarea că serviciile revin online.

Pe la 0:40 au apărut primele semne că Facebook, Instagram, WhatsApp și Messenger revin online. A mai durat un pic până când paginile web ale serviciilor au început să se încarce normal. Din păcate, este foarte probabil să nu aflăm niciodată ce s-a întâmplat cu adevărat acolo. Eventual, se va face un film despre acest episod pe câțiva ani, la fel ca în cazul altor dezastre cu consecințe globale.

Sursa: playtech.ro,  gds.ro.

 

Distribuie articolul: