Potrivit unor studii recente, efectuate de cercetători în psihologie, postarea online a lucrurilor legate de relațiile noastre, cum ar fi: fotografii, starea relației, texte lungi, declarații de dragoste este ceea ce psihologii numesc „afișări diadice”. Afișările diadice sunt expresii sau comportamente ale persoanelor care comunică că se află în prezent într-o relație romantică. Constatările arată că există anumite motive în spatele acestui lucru. Așadar, de ce unii oameni au nevoie ca să publice și să vorbească despre viața lor personală în online? 

Deci, iată de ce unii oameni tind să-și împărtășească relația lor în online: 

Cuplurile sunt foarte mulțumite în relațiile lor

Potrivit unui studiu, persoanele care sunt mai mulțumite de relațiile lor au mai multe șanse să posteze imagini cu ei înșiși și cu partenerul lor. Văzând profilul lor de Facebook sau Instagram le poate aminti de relația lor fericită și îi poate face să se simtă mai mulțumiți.

Se simt angajați în relație

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că utilizatorii care își fac relațiile vizibile online au sentimente puternice de angajament față de partenerul lor, care sunt legate de conexiune. În plus, acest lucru crește probabilitatea de a rămâne împreună pentru perioade mai lungi. Motivul din spatele acestui lucru este că indicii vizibile (fotografii, postări reciproce) probabil îi determină pe oameni să se perceapă ca parte a unei unități romantice. 

Unii se pot simți nesiguri în privința relațiilor lor

De asemenea, un studiu a constatat că oamenii care și-au postat relația pe Facebook s-au simțit nesiguri din punct de vedere romantic. Posibila explicație pentru aceasta este că, din cauza anumitor așteptări ale societății, oamenii pot posta lucruri care nu sunt întotdeauna adevărate pentru a le arăta celorlalți că sunt fericiți. Acest studiu este o dovadă reală că nu ar trebui să ai încredere în rețelele sociale și că oamenii care sunt activi în viața virtuală ar putea să nu fie fericiți în viața reală.

Au un stil de atașament anxios

Unul dintre posibilele motive pentru care unii oameni își fac relațiile vizibile online poate fi stilul lor de atașament anxios. Astfel de oameni au de obicei o stimă de sine scăzută și o teamă puternică de respingere sau abandon. Deci, cu cât se simt mai nesiguri cu privire la sentimentele partenerului lor, cu atât este mai probabil să-și împărtășească relația pe rețelele sociale. Acesta este probabil unul dintre modurile pe care le folosesc pentru a se simți bine cu ei înșiși.

Sunt motivați să-și protejeze relația

Unul dintre posibilele motive pentru care unii oameni împărtășesc fotografii cu partenerii lor este că doresc să-și protejeze relația. Făcând acest lucru, ei arată că partenerul lor le aparține pentru a evita orice avans romantic de la o altă parte. Și, în practică, acest lucru funcționează – cercetătorii au dezvăluit că persoanele care văd un profil de utilizator cu un statut relațional percep că persoana este într-o relație bună și nu este receptivă la avansurile romantice de la alte persoane.

Tu împărtășești fotografii pe rețelele de socializare cu partenerul tău? Crezi că este bine să faci asta sau oamenii ar trebui să-și păstreze relația privată?

Sursa: brightside.me

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: