Iubirea adevărată se simte cu inima, dar se dovedește de cele mai multe ori prin acele gesturi mărunte, care pot semnifica enorm. Sunt modalități prin care îi poți arăta partenerului tău cât de tare îl îndrăgești, care nu implică nici magicele „te iubesc”, nici declarații siropoase și nici cadouri incredibil de scumpe. Dimpotrivă, sunt gesturi pline de profunzime, care te vor ajuta să îi dovedești că e alesul.

Spune-i constant cât de mândră ești de el

Nu contează dacă iubitul tău e un șef de succes sau încă se mai luptă să își găsească drumul în viață. Tu trebuie să îi demonstrezi constant că ești mândră de progresele pe care le face. Și nu ne referim la promovările spectaculoase sau la măririle de salarii cu multe zerouri în coadă. Aducem în discuție acum mai degrabă acele reușite mărunte, dar extrem de importante: faptul că a mers la un interviu, că a bifat cu succes un proiect, că a trecut un examen. Iar dacă acompaniezi felicitările cu un mic cadou, mai degrabă semnificativ decât scump, nu se va îndoi niciodată de dragostea ta.

Laudă-l celorlalți 

Da, e de la sine înțeles că ești mândră de el, dar dacă nu o dovedești și în fața celorlalți, intensitatea sentimentelor tale va fi pusă la îndoială. Atunci când intri într-o relație, e recomandat să îl pui pe el înaintea tuturor: așa că nu îl bârfi cu fetele și nu accepta cu pasivitate criticile mamei tale. Dimpotrivă! Apără-l, laudă-l și protejează-l în fața celorlalți și vei beneficia și tu de aceeași atitudine din partea lui.

Pune-l întotdeauna în cea mai bună lumină

Poate că cei din jur nu au cea mai bună părere despre el, dar nu ar trebui să te intereseze asta. Rolul tău, ca iubită care îl susține, este să îi evidențiezi întotdeauna calitățile. Așa că nu înceta să le spui celorlalți cât de blând, inteligent, tandru, muncitor e, chiar dacă spusele tale sunt întâmpinate cu sprâncene ridicate întrebător. Nu e vorba să inventezi puncte pozitive acolo unde nu există doar de dragul de a demonstra că alta ca tine nu mai e, ci de a le arăta celorlalți de ce te-ai îndrăgostit de el în primă fază.

Mulțumește-i pentru tot ce ți-a oferit 

Și nu ne referim aici la cadourile scumpe și nici la călătoriile exotice, ci la acele mici gesturi prin care își arată dragostea. Mulțumește-i pentru că a dus gunoiul sau pentru că te-a susținut într-o problemă dificilă. Fii recunoscătoare pentru că a apărut în viața ta la momentul oportun și că îți e alături. Spune-i că te inspiră și că datorită lui ești un om mai bun. Până la urmă, despre asta e iubirea.

Fii alături de el, și la bine și la rău 

Acele jurăminte de dragoste necondiționată nu trebuie să rămână doar vorbe! Atunci când îi e bine și când îi e rău, când e bolnav sau când simte că e pe buza prăpastiei, tu trebuie să îi fii alături. Și nu considera că e vorba despre o misiune ușoară, pentru că nu e cazul. Este motivul pentru care multe relații se destramă, deoarece protagoniștii ei cred că dragostea e simplă.

Răsfață-l 

Și nu ai nevoie de motive pentru a o face! Nu numai de ziua lui sau de aniversarea relației e recomandat să îl tratezi ca pe un zeu, ci de fiecare dată când simți nevoia. Trezește-te înaintea lui pentru a-i pregăti micul dejun, așteaptă-l seara cu o cină delicioasă, ia-ți liber ca să îi pregătești o surpriză de zile mari. Invită-l la picnic într-o zi fierbinte de vară sau răsfață-l cu o baie caldă, aromată, în mijlocul iernii. Deși par duri până în fundul sufletului, majoritatea tipilor apreciază precum o femeie aceste gesturi!

Ai grijă de sănătatea lui 

Poate cel mai frumos gest de iubire este să ai grijă de el. Bărbații sunt de multe ori mai puțin consecvenți în apărarea propriei sănătăți decât noi, femeile, considerând că nu li se poate întâmpla nimic rău. Încurajează-l să facă sport, introdu subtil în alimentația sa fructe și legume proaspete, printre burgerii pe care îi adoră, trimite-l să își facă analizele. Unge-l cu cremă de protecție solară când sunteți în concediu și asigură-te că își ia vitaminele. Până la urmă, dacă îl vrei lângă tine pentru totdeauna, e cazul să te asiguri că așa va fi.

Sursa: Divahair.ro