Această rețetă este una foarte populară în Franța, dar puțin știută și practicată de moldoveni. Ai nevoie doar de câteva ingrediente simple ca să obții o supă delicioasă „de te lingi pe degete”. Bucătarul șef Alexandru Comerzan a arătat rețeta originală a acestei supe pe care la sigur o vei îndrăgi.

INGREDIENTE:

 1. ceapă
 2. ceapă
 3. ceapă
 4. ceapă
 5. multă ceapă 1 kg! 😀
 6. Unt 150g/ulei la ochi
 7. făină albă (merge și integrală) – 2 linguri
 8. bulion de pui – 1 litru
 9. cimbrișor
 10. pâine
 11. sare
 12. piper

MOD DE PREPARARE:

Punem untul și uleiul într-o cratiță. Adăugăm ceapa tăiată felii subțiri, sare și piper. Amestecăm până se elimină apa și dispare mirosul de ceapă, cam 20-30 de minute. Adăugăm făina albă și un pic de cimbrișor proaspăt. Amestecăm bine, adăugăm bulionul de pui, lăsăm să fiarbă încă 10 minute.

Pregătim „crutoanele” – tăiem feliile de pâine și le toastăm în cuptor. Dăm prin răzătoare un mix de cașcavaluri care ne plac (am folosit cașcaval afumat, camembert, brie). Presarăm cașcavalurile rase pe pâinea deja toastată și mai lăsăm un pic la cuptor, doar cât să se topească cașcavalul. Într-o farfurie adâncă punem supă cât de multă vrem, deasupra înfrumusețăm cu o felie de pâine cu cașcaval. Presarăm verdeață. C’est tout!

Poftă bună!

Citește și: Tartă cu ovăz și prune – rețeta de la bucătarul șef Alexandru Comerzan! Se gătește rapid și este sănătoasă (Video)