Temperaturile ridicate din termometre ne fac uneori să fim inconștienți în deciziile pe care le luăm. De multe ori includem aparatul de aer condiționat să răcească la maxim, dar nu ne gândim că asta poate dăuna sănătății.

E bine să fim moderați, iar trecerea de la cald la rece trebuie să fie făcută treptat.

Diana Cimpoeșu, coordonator UPU SMURD Iași, a vorbit pentru Digi24 despre pericolul folosirii aerului condiționat în zilele toride. Medicul spune că o temperatură scăzută poate provoca diferite afecțiuni. Iar în ceea ce privește dușurile reci, Diana Cimpoeșu atrage atenția că un astfel de obicei poate duce chiar la stop cardio-respirator.

De asemenea imersia corpului în apă rece poate fi riscantă, pentru că poate provoca tulburări grave de ritm cardiac, până la tulburări maligne, fibrilație ventriculară și chiar stop cardio-respirator.

Mai mult decât atât există și riscul ca instalațiile de aer condiționat care nu sunt bine întreținute să fie purtătoare a unor microorganisme, care să ducă la unele infecții, chiar la pneumonii sau chiar nevralgii.

Atunci când te doare capul, urechea, spatele, umărul…este un semn că poate ai stat prea mult sub un aparat de aer condiționat.

Sursa: digi24.ro