Cu toții ne dorim un ten curat și luminos, iar curățarea corectă a acestuia poate aduce rezultate frumoase. Pe de altă parte, o igienă precară poate afecta în scurt timp sănătatea și aspectul pielii, iată de ce este important să nu neglijăm acest pas. Medicul dermatolog Irina Batîr recomandă curățarea dublă a tenului dacă acesta este normal, mixt sau gras.

„Atunci când vine vorba de curățarea tenului, probabil că ne simțim toți puțin vinovați că nu reușim să facem o treabă ca la carte. Nu doar produsele de îngrijire și machiaj se acumulează la suprafața pielii de-a lungul unei zile. Murdăria, impuritățile, factorii poluanți și acumularea celulelor epiteliale moarte pot afecta, de asemenea, sănătatea tenului. Curățarea feței de două ori pe zi poate îndepărta prezența acestor factori la suprafața pielii. În caz contrar, aceștia pot duce la pori înfundați, acnee și iritații.

Probabil că ați auzit deja de câteva ori despre double cleansing, ce presupune o dublă curățare. Mai exact, folosirea a două produse de curățare a tenului, consecutiv”, explică specialista în dermatologie.

Pașii pe care trebuie să-i faci când ești la etapa de curățare a pielii

  • Folosește întotdeauna apă călduță, dar niciodată prea fierbinte sau prea rece.
  • Masează pielea cu produsul de curățare ales timp de două minute, aplicându-l pe toată fața și pe gât.
  • Îndepărtează produsul de pe piele cu o lavetă.

Primul pas în tehnica de double cleansing este demachierea

Este acel moment când îndepărtezi de pe ten machiajul și impuritățile acumulate pe parcursul zilei cu ajutorul unui produs cremos sau a unei ape micelare. Indiferent de produsul preferat de tine pentru demachiere, este un pas foarte important pe care nu trebuie să îl sari niciodată, indiferent că vrei sau nu să încerci curățarea dublă.

Al doilea pas constă în curățarea în profunzime a pielii cu un cleanser

Pentru că deja ai îndepărtat o bună parte din impurități, alege un produs blând cu tenul, și chiar cu proprietăți hidratante. Masează-l ușor pe față, iar apoi clătește-te cu apă călduță, nu folosi apa fierbinte.

Nu uita: găsirea și asocierea produselor potrivite pentru tenul tău este la fel de importantă precum curățarea zilnică a pielii. Așadar, dacă simți că un produs îți irită pielea, o usucă sau ai senzația de piele care „strânge”, elimină-l din rutina ta și încearcă altceva.

Dermatologa recomandă curățarea dublă doar persoanelor cu ten normal, mixt și gras, iar dacă tenul vostru este uscat sau sensibil, evitați să o faceți.

Voi ce produse folosiți pentru curățarea tenului?

Sursa: Instagram / Irina Batîr

Citește și alte informații utile: Care e riscul vostru de a face un melanom și cum să vă examinați alunițele. Explicația dr. Irina Batîr (Video)