Datorită abilităților sale culinare remarcabile, o femeie originară din Cahul a devenit faimoasă în întreaga Europă. Oxana Crețu a adus aromele copilăriei sale din Basarabia în lumea înaltă a bucătăriei franceze. Ea este acum proprietara unui restaurant de top în orașul francez Bordeaux și a atras recent atenția inspectorilor Michelin.

Oxana Crețu a fost inclusă în prestigiosul Ghid Michelin al gastronomiei. Recent, s-a întors la Chișinău pentru câteva zile pentru a împărtăși experiența sa cu administratorii unui restaurant local, conform jurnal.md.

Potrivit Oxanei, gătitul este o artă, iar modul în care sunt pregătite preparatele culinare reprezintă o formă de arhitectură care îmbină textura, gustul și aromele, în special cele locale, care provin din locul în care te-ai născut.

Oxana prepară o varietate de mâncăruri cu influențe europene, dar în fiecare rețetă păstrează elemente din secretele mamei sau bunicii sale din Cahul. Cu șase ani de experiență în industria alimentară, Oxana Crețu conduce cu măiestrie un restaurant în Bordeaux. Deși a studiat artele la o facultate din Franța, ea a ales să-și exprime creativitatea nu pe pânză, ci în farfurie. Prin aceasta, a reușit să impresioneze inspectorii Michelin.

Este important de menționat că inspectorii Michelin, responsabili de evaluarea și acordarea stelelor restaurantelor, rămân mereu anonimi. Din toate restaurantele premiate cu stele Michelin din celebrul ghid, doar 6% sunt conduse de șefe bucătari.

Distribuie articolul: