Recent, blogul culinar creat de tânăra Valeria Țurcan a împlinit 5 ani de activitate. Aceasta, are studii în drept, dar se pare că pasiunea sa pentru culinărie este mai puternică. Rețetele ei savuroase ajung să fie postate în blogul culinar al Valeriei și să demonstreze că mâncare gătită acasă este cea mai delicioasă. Vezi mai jos ce mai spune Valeria, după 5 ani de „Valerie’s Food”!

„5 ani. 5 ani de aventuri culinare. 5 ani de când blogul nostru a luat naștere și ne-a teleportat într-o lume extraordinară. De 5 ani, gătim, filmăm, montăm, edităm, scriem, inventăm, alergăm, visăm și nu ne dăm bătuți. La 5 ani am ajuns să fiu pur și simplu îndrăgostită de ceea ce facem, să primim plăcere și să fim remunerați pentru asta. Toate mulțumirile, pozele și menționările voastre ne dau aripi de fericire. Am început acest vis gastronomic din cauza că eram pasionați, doream ceva mai mult decât un job stabil, eram plini de energie, imaginație și creativitate. Toate aceste calități le găsiți în proiectul Valerie’s Food. Pe lângă toate aceste momente pozitive au existat și neînțelegeri, țipete, lacrimi, supărări, neîncredere și pași înapoi. Dar datorită acestor vremuri am reușit să creștem, să dezvoltăm și să luptăm pentru visul nostru. Mulțumim din suflet pentru susținere, existență și prezență”, a scris Valeria pe pagina sa de instagram.

Pentru că primul interviu al Valeriei a fost oferit pentru EA.md, ne-am gândit că la împlinirea celor 5 ani să mai stăm încă o dată de vorbă cu ea. 

Cum a apărut acest proiect? Îți mai amintești ce emoții aveai acum 5 ani?

„Totul a început printr-un vis. Mereu amânam fondarea proiectului, îmi era frică de responsabilitate, cred. Până nu am găsit motivația la unul din seminarele lui Lilu. După acel seminar am mers acasă hotărâtă să fondez blogul. La data de 10 mai, 2015 am postat primele poze cu rețete pe pagina de Facebook, apoi am înființat și site-ul, la data de 5 august 2015, și așa a început totul cu emoții de nedescris”, povestește Valeria.

Vezi și: Valeria Țurcan: „Un blog culinar fără poze bune e ca mâncarea fără sare”

Care a fost scopul tău când ai început blogul?

„Atunci când am pornit blogul, visul meu a fost să călătoresc prin toată țara și să descopăr de la diferite gospodine rețetele lor cele mai îndrăgite. Visul meu încă nu s-a împlinit pentru că s-au schimbat ideile pe parcursul anilor, dar oricum nu renunț la el”, mărturisește ea.

Cât durează procesul de la gătit până la postarea rețetei pe youtube?

„Procesul de la gătit până la postarea unei rețete cât mai simple durează 4-5 ore, dacă vorbim de o rețetă mai complicată atunci durează chiar și 30 de ore.”

Cine te ajută cel mai mult în activitatea ta și cine îți este cel mai mare critic?

„De la început și până acum mă ajută logodnicul meu Maxim, tot el fiind cel mai mare critic”, recunoaște ea.

Care este cea mai vizualizată rețetă de pe blog?

„Rămâne a fi rețeta pentru tortul „MEDOVIK””

Ai o rețetă preferată?

„Mereu îmi pun această întrebare, dar din păcate nu am o rețetă preferată care aș mânca-o zi și noapte. Îmi plac foarte mult cartofii prăjiți, salatele de diferite tipuri, pizza, burger, pastele ș.a.”

În ultima perioadă foarte mulți au început să se lanseze în food bloging, îți este frică de concurență?

„Nu îmi este frică de concurență, mai mult de atât cred că nu există progres fără concurență”, spune Valeria.

Acum 5 ani te-am întrebat ce planuri mari are Valerie’s food, aceste planuri s-au realizat?

„Visul cel mai important și cel mai mare este de a scrie o carte de bucate și o să-l realizez neapărat”, zice încrezută fondatoarea canalului culinar „Valerie’s Food”.

Autor: Micaela Nemîchin, stagiară 

Sursa foto: Instagram