Nutriționiștii ruși recomandă să limitați consumul de carbohidrați, în special zaharurile, deoarece se dizolvă repede în organism și se transformă în grăsime.

De asemenea, nu este recomandat consumul de grăsimi animale. Cantitatea de sare și fluidele din alimentație este de asemenea limitată.

 

Luni

Mic dejun: 100 g peşte fiert, 150 g salată de varză, mazăre verde, morcovi fierţi, o ceaşcă de cafea neagră, fără zahăr.

Gustare: 150 g carne fiartă, 100 de grame de brânză de vaci, 2 mere.

Prânz: supă de legume, 150 g salată de varză şi morcovi, 1 ceaşcă de compot de mere.

Cină: 100 g peşte fiert, 2 cartofi fierţi, o ceaşcă de ceai fără zahăr.

 

Marţi

Mic dejun: 200 g salată de varză tocată, mazăre verde şi ceapă, asezonată cu ulei vegetal, o ceaşcă de cafea neagră.

Gustare: 1 cană iaurt.

Prânz: 100 g peşte fiert, un pahar de suc de mere.

Cină: 100 g peşte fiert, 2 cartofi fierţi, 1 portocală.

 

Miercuri

Mic dejun: 1 ou fiert moale ou, 1 felie pâine prăjită, o ceaşcă de cafea neagră.

Gustare: 100 g terci de cereale cu fructe.

Prânz: 150 g carne de pui slabă fiartă, 2 mere, 1 portocală.

Cină: salată condimentată cu ulei vegetal, 1 cană suc de mere.

 

Joi

Mic dejun: 1 ceașcă iaurt, 1 biscuit.

Gustare: salată de legume crude, asezonată cu ulei vegetal.
Prânz: 100 g carne fiartă, 150 de grame de salată de varză acră și ceapă verde.
Cina: un bol de supă de legume, 100 g morcovi rași proaspeți, cu un pic de maioneză.

 

Vineri

Mic dejun: 3 linguri brânză de vaci, o ceașcă de cafea neagră, fără zahăr.
Gustare: 2 mere, 2 portocale, 1 pahar suc de portocale.
Prânz: 1 mezel dietetic, 150 g varză proaspătă cu suc de lămâie, 1 pahar suc de portocale.
Cina: 150 g peste slab fript, 100 g coacăze negre, un pahar de apă minerală.

 

Sâmbătă

Mic dejun: 100 de grame de carne fiartă, 100 de grame de varză acră.
Gustare: 100 g brânză de vaci fără grăsimi.
Prânz: un bol de legume sau supă de ciuperci, o bucată mică de pâine neagră.
Cina: 1 bucata de carne de porc la grătar, 100 de grame de sfeclă fiartă, o ceașcă de ceai fără zahăr.

 

Duminică

Mic dejun: 100 de grame de fulgi de ovăz cu 1 lingură miere.
Gustare: 150 g de salată de fructe după cum se dorește.
Prânz: 100 g peste fiert, 150 g salată de legume crude asezonată cu ulei vegetal.
Cina: 100 de grame de carne de pui fiartă, 2 cartofi fierți, 1 mar, 1 cană suc de mere.

Sursa: Realitatea.ro

 

 

 

Distribuie articolul: