Nu este o noutate că tenul, pentru buna funcționare, are nevoie de o hidratare corespunzătoare. Iar pentru a realiza acest lucru prima acțiune pe care o faci este să aplici o cremă hidratantă. Însă, ATENȚIE, nu toate cremele hidratante au un efect bun asupra pielii tale. Vezi mai jos, care sunt simptomele potrivit cărora o cremă hidratantă nu ți se potrivește. 

Atunci când simți că pielea ta nu se află în cea mai bună formă, încearcă să schimbi rutina pe care o folosești în acest moment, implicit și produsele. Așa că, iată care sunt semnele la care ar trebui să fii atentă și care îți spun că tenul tău e afectat de crema hidratantă:

1.Are un miros neobișnuit 

Dacă nu ești adepta cremelor care au parfum, atunci nu ar mai trebui să le folosești deoarece ele îți pot afecta tenul. Ba mai mult, dacă ai tenul sensibil sau chiar acneic, efectele pot fi mult mai evidente și grave. Înainte de a schimba produsul pe care îl folosești, testează-l timp de o lună și notează-ți dacă au existat semne neplăcute pe tenul tău de când îl folosești.

2. Crema îți provoacă diferite eczeme sau arsuri

Provocarea cea mai mare când vine vorba de un nou produs de îngrijire are legătură cu efectele pe care le poate avea asupra tenului tău. Chiar dacă este un produs care corespunde tenului tău și nevoilor tale, acesta se poate să îți provoace diferite afecțiuni. În cazul acesta, de vină poate fi și pH-ul pielii. Încearcă produsul pe porțiuni mai mici de piele înainte de a-l include în rutina ta.

3. Îți provoacă acnee

Chiar dacă nu îți dai seama încă de la început care este cauza acneei cu care te lupți, vinovatul poate fi chiar crema hidratantă pe care o folosești. Reacțiile negative ale unei creme hidratante pot fi multiple, incluzând acnee. Nu ar trebui să renunți să îți hidratezi tenul, ci doar să găsești acea formula benefică tenului tău.

4. Îți apar alte imperfecțiuni în piele

Știm cât de deranjante pot fi imperfecțiunile. Fie că nu conștientizezi acest lucru, ele pot fi cauzate de crema hidratantă pe care o folosești. În urma cremei pe care o folosești, tenul tău se poate simți mult prea încărcat.Soluția ar fi să îți lași tenul să respire o perioadă, iar dacă ele tot nu dispar, să consulți și un dermatolog.

5. Pielea ta este uscată

Atunci când îți alegi crema hidratantă, trebuie să alegi acea formula care se potrivește tenului tău. În cazul în care la o oră după ce te-ai dat cu cremă, simți că pielea ta nu este suficient de hidratată, atunci formula cremei respective este mult prea ușoară și ai nevoie de alta. Caută să aibă ingrediente precum glicerină sau acid hialuronic care sunt extrem de benefice tenului tău și îți hidratează tenul în profunzime.

6. Îți apar diferite pete pigmentare

Cele mai multe dintre noi avem un ten mixt, astfel că devine dificil să ne găsim crema hidratantă perfectă și în conformitate cu nevoile tenului nostru. Dacă observi că tenul tău nu reacționează în regulă la crema pe care o folosești, încearcă să folosești un serum, care hidratează zonele uscate și nici nu încarcă tenul.

7. Tenul tău își schimbă culoarea

Tenul tău nu ar trebui să își schimbe niciodată culoarea după ce ți-l hidratezi. Pielea ta ar trebui să arate la fel, în unele cazuri fiind doar mai deschisă la culoare, însă niciodată mai închisă. Dacă sesizei o astfel de schimbare, încearcă să folosești creme care nu au parfum în componența lor.

Sursa: Elle.ro

Distribuie articolul: