Se întâmplă destul de des ca și atunci când ai timp liber să nu poți să te relaxezi? Dar ce faci atunci când ai atâtea lucruri de făcut, iar gândurile multiple nu te lasă? Trebuie neapărat să înveți să te relaxezi ca să eviți extenuarea.

Iată care sunt cele 4 activități pentru atunci când eșți foarte agitată, recomandate de andreearaicu.ro.

1. Practică o formă de mișcare blandă

Uneori, exact când te așezi pe canapea, criticul interior începe să rumineze. De ce stai, în loc să faci sport?

Dacă vrei să te relaxezi activ, simțind că îi oferi corpului tot ceea ce are nevoie, practică orice formă de mișcare lentă și plăcută. Dacă „nu ai stare” să stai pe canapea sau în pat, începe să te mișți ușor, să te întinzi și să faci mișcări ample, de stretching sau yoga. Conectează-te la respirație și sincronizează fiecare mișcare pe inspir și expir. Astfel, creierul va înceta să te bruieze și te va lăsa să te bucuri în liniște de câteva momente doar pentru tine.

2. Citește ceva interesant

Dacă gândul că „stai degeaba” nu te lasă să te relaxezi, păcălește-ți mintea citind un articol sau un capitol dintr-o carte interesantă, despre un subiect care te pasionează sau care îți este de folos. În acest mod, corpul se odihnește, iar creierul rămâne ocupat, însă cu ceva suficient de relaxant încât să nu fie solicitat prea tare.

3. Urmărește un serial educativ

Mintea nu te lasă în pace nici măcar o secundă. Cum te așezi în pat, cum începe să te streseze. Te ceartă că „îți pierzi vremea” pe Netflix în loc să faci ceva util. Cunoaștem cu toții această situație.

Dacă nu te poți relaxa, încearcă să urmărești un film sau un serial educativ, care să aducă plus valoare în viață ta. Fie că este despre inteligență emoțională, despre istorie sau despre un subiect care te pasionează foarte tare, vei simți și că te relaxezi, dar și că înveți ceva util între timp.

4. Ieși cu o prietenă

Cum să te relaxezi, dacă mintea găsește mereu ceva de făcut? Ei, bine, nu trebuie să aștepți că ea să se oprească. Întotdeauna va fi câte ceva de reproșat. Dacă reușești să mănânci sănătos, atunci poate ar trebui să faci și sport. Dacă faci și sport, poate ar trebui să îți găsești timp și pentru citit. Iar dacă citești, de ce oare nu reușești și să ieși mai des cu prietenii?

Gândurile de acest fel nu vor înceta niciodată. De aceea, este important să le întâmpini strategic. Dacă mintea nu te lasă să te relaxezi într-un mod static, ieși cu o prietenă și faceți ceva benefic pentru amandouă. Faceți o plimbare în natură, discutați despre ce vă apasă sau gătiți o cină nutritivă. Astfel, vei reuși să te relaxez în mod activ, fără că mintea să te deranjeze cu gânduri intruzive.

Sursa: andreearaicu.ro

Foto: Pexels.com