Mulți sugerează că simptome precum probleme de somn, mușchi strânși și energie scăzută sunt semne că aveți o deficiență de magneziu și ar trebui să luați un supliment de magneziu. Se pare că mulți dintre noi probabil avem o deficiență de magneziu. Potrivit unor cercetări, majoritatea oamenilor nu consumă cantitatea recomandată de magneziu pentru a satisface nevoile organismului. De asemenea, se estimează că în țările dezvoltate, între 10 și 30% din populație are o ușoară deficiență de magneziu.

Mulți sugerează că simptome precum probleme de somn, mușchi strânși și energie scăzută sunt semne că aveți o deficiență de magneziu și ar trebui să luați un supliment de magneziu. Se pare că mulți dintre noi probabil avem o deficiență de magneziu.

Potrivit unor cercetări, majoritatea oamenilor nu consumă cantitatea recomandată de magneziu pentru a satisface nevoile organismului. De asemenea, se estimează că în țările dezvoltate, între 10 și 30% din populație are o ușoară deficiență de magneziu. Magneziul este unul dintre numeroșii micronutrienți de care organismul are nevoie pentru a rămâne sănătos.

Este esențial pentru a ajuta peste 300 de enzime să efectueze numeroase procese chimice în organism, inclusiv cele care produc proteine, întăresc oasele, controlează zahărul din sânge și tensiunea arterială și mențin mușchii și nervii sănătoși.

Magneziul acționează și ca un conductor electric care ajută inima să bată și mușchii să se contracte. Având în vedere importanța magneziului pentru organism, dacă nu obțineți suficient, lipsa acestuia poate provoca o varietate de probleme de sănătate. Dar chiar dacă cei mai mulți dintre noi au, probabil, deficit de magneziu, asta nu înseamnă că trebuie să luați suplimente pentru a vă asigura că primiți suficient. De fapt, cu o planificare adecvată, cei mai mulți dintre noi putem obține tot magneziul de care avem nevoie din alimentele pe care le consumăm.

Doar 28 de grame de migdale conțin 20% din necesarul zilnic de magneziu al adulților.

Puteți obține suficient în dieta dvs
Având în vedere numeroasele probleme care pot apărea din cauza nivelului scăzut de magneziu, este important să vă asigurați că aveți suficient din acesta în dieta dumneavoastră. Cantitatea recomandată de magneziu pe care o persoană ar trebui să urmărească să o consume zilnic va depinde de vârsta și starea sa de sănătate. Dar, în general, bărbații cu vârsta cuprinsă între 19 și 51 de ani ar trebui să primească 400-420 mg pe zi, în timp ce femeile din această categorie de vârstă ar trebui să primească 310-320 mg.

Deși fructele și legumele conțin acum mai puțin magneziu decât acum 50 de ani, iar procesarea elimină aproximativ 80% din acest mineral din alimente, este totuși posibil să obțineți tot magneziul de care aveți nevoie în alimentație dacă vă planificați cu atenție. Alimente precum nucile, semințele, cerealele integrale, leguminoasele, legumele cu frunze verzi (cum ar fi kale sau broccoli), laptele, iaurtul și alimentele fortificate sunt bogate în magneziu. Doar 28 de grame de migdale conțin 20% din necesarul zilnic de magneziu al adulților.

În timp ce majoritatea dintre noi vor putea obține tot magneziul de care avem nevoie din alimentele pe care le consumăm, anumite grupuri (cum ar fi adulții în vârstă) și cei cu anumite afecțiuni de sănătate ar putea avea nevoie de un supliment de magneziu. Dar este important să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe să luați suplimente. În timp ce suplimentele de magneziu sunt sigure la dozele sugerate, este important să luați doar cantitatea recomandată. Mâncatul prea mult poate provoca anumite reacții adverse, cum ar fi diaree, stare de spirit, tensiune arterială scăzută.

De asemenea, este vital ca persoanele cu insuficiență renală să nu le ia decât dacă sunt prescrise. Magneziul poate afecta, de asemenea, eficacitatea mai multor medicamente, inclusiv unele antibiotice comune, diuretice și medicamente pentru inimă, împreună cu antiacide și laxative fără prescripție medicală. De aceea este important să consultați un medic înainte de a începe să luați suplimente de magneziu.

Suplimentele de magneziu nu sunt o soluție rapidă. Deși pot fi necesare uneori, ele nu vor aborda cauzele fundamentale ale deficienței tale, cum ar fi anumite condiții de sănătate care pot contribui la niveluri scăzute.

De aceea, este important să ne concentrăm pe menținerea unui stil de viață sănătos, inclusiv pe exerciții fizice, să dormi mult și pe o dietă echilibrată.

Și trebuie subliniat că vitaminele și mineralele sunt mai bine absorbite de organism atunci când provin din alimente integrale.