Vara putem profita din plin de toate vitaminile ce ni le oferă mama-natură. În sezonul rece, în schimb, avem mare nevoie de a ne delecta cu arome și gusturi. O soluție sunt compoturile. Vedeți în continuare cum se prepară cea mai simplă rețetă de compot de piersici.


Ingrediente:

-piersici

-apă

-zahăr

compot-piersici-–-550-ml-15

Mod de preparare:

1.Se spală piersicile și se pun în borcane.

2.Se adaugă apă în borcane, peste piersici pentru a măsura cantitatea de sirop de care este nevoie.

3.Se scoate apa și se adaugă zahărul ținând cont că la un borcan ar ajunge patru linguri de zahăr. Se pot pune mai multe, după gust.

4.Se încălzește ușor apa cu zahărul, doar cât să-i permită acestuia să se topească și apoi se toarnă în borcane.

5.Se închid borcanele cu capacele lor și se pun la fiert.

6.Se lasă să fiarbă 20-30 de minute, din momentul în care apa începe să clocotească.

7.Se scot borcanele cu grijă și se învelesc cu o pătură până se răcesc.

Foto: clickpoftabuna.ro

Distribuie articolul: