N-a fost văzută cu ochi prea buni în politica rusească, nu doar pentru faptul că este femeie, ci și pentru că punctul ei de vedere conține prea multe adevăruri. La 60 de ani, Irina Hakamada cunoaște suficient de multe dovezi care arată că femeile sunt de pe Venus, iar bărbații - despre Marte. De-a lungul carierei politice, a descoperit un truc important - cum să învingă într-o dispută cu un bărbat. Ce instrumente funcționează în situațiile contradictorii, din experiența acestei femei, afli mai jos.

„Cum să „învingi” un bărbat în timpul unei discuții aprinse?

Femeia, spre deosebire de bărbat, nu poate învinge într-o discuție contradictorie, dacă nu are dreptate. Ea nu poate contrazice de dragul contrazisului, pentru că pierde și punctum. Ea trebuie să aibă o poziție argumentativă pregătită și să contrazică doar la subiectele majore, cedând la detaliile neînsemnate. Să luăm asta ca bază. Acum, voi vorbi despre instrumentele obligatorii pentru a învinge în timpul unei discuții aprinse cu un bărbat. 

1. Trebuie să-l lași să spună tot ce are de spus. Este doar un mit faptul că bărbații vorbesc mai puțin, iar femeile – mai mult. Bărbatul vorbește mult și sistemic. De aceea, să spună totul până obosește.

2. Nici într-un caz nu-ți începe argumentarea cu „nu ai dreptate”. Rațiunea lor se deconectează imediat după ce aud asta și disuția se poate termina rău. Trebuie să începi cu „în mare parte, ai dreptate”, după care, pe parcurs, continuă cu: „iată aici ai formulat perfect, iar acolo e pur și simplu fantastic!” Va fi în al nouălea cer. Apoi, continuă: „Pe de altă parte, mi se pare că…”. Subliniază că asta e părerea ta pur subiectivă. În contradicțiile cu un bărbat, este important să nu pretinzi la obectivism. Apoi, enumeră-ți argumentele: 1, 2, 3, 4…

3. Bărbații judecă foarte logic și plicticos, dar nu suportă plictisul la ceilalți. Explicați-i foarte scurt și răspicat.

4. Te va întrerupe, însă tu vorbește din ce în ce mai încet. Bărbații nu suportă tonul ridicat al vocii femeii. Fă pauze – ăsta e al cincilea instrument.

6. În sfârșit, ultimul! Nu afișa un monolog, ci întreabă-l mereu: „Ce părere ai?” 

Când bărbații sunt mai mulți, iar tu ești singură, fă invers. Înarmează-te cu răbdare și lasă-i pe toți să vorbească. Vor obosi și se vor întoarce spre tine, întrebându-te: „Cum crezi…?” În acest moment, ajută vocea moderată și vorbele care impresionează. Cel mai eficient este lexicul anormal. Ei se vor înviora imediat și vor exclama: „Interesant!” În unele cazuri, cuvintele necenzurate nu pot fi înlocuile, iar bărbații pot fi motivați anume de ele!”

 Foto: renome-mag.ru