Maioneza este un ingredient des utilizat în alimentație. Azi venit cu 3 sfaturi cum să alegi o maioneză?

Am pregătit pentru voi informații care vă vor ajuta să faceți alegeri corecte!
1. OUĂLE ȘI ULEIUL: ingrediente cheie Primul lucru pe care toată lumea ar trebui să-l știe atunci când se află în fața unui raft de sosuri: maioneza are două ingrediente principale: ulei vegetal și gălbenuș de ou sau ouă întregi. Dacă ingredientele produsului pe care îl alegeți nu includ gălbenuș de ou, ouă sau praf de ou, nu aveți de-a face cu maioneză, ci cu sos de maioneză. Uleiul vegetal din maioneză poate fi orice: ulei de floarea-soarelui, ulei de porumb, ulei de măsline, ulei de soia, ulei de rapiță. Principalul lucru este că trebuie să fie rafinat și dezodorizat.
2. CUM ESTE DEPOZITAT? În magazin, maioneza trebuie depozitată într-un loc răcoros, fără acces direct la lumina directă a soarelui, la temperaturi care să nu fie mai mici de 0 și să nu depășească 18°C. Termenul de valabilitate și intervalul de temperatură al maionezei sunt indicate pe ambalaj, fiecare dintre ele diferă și depinde de rețetă și de tehnologia de producție.
3. GRĂSIMEA Conținutul de grăsime este determinat de procentul de ulei vegetal din maioneză. Fracția de masă a grăsimilor în maioneză nu trebuie să fie mai mică de 50%. Maioneza cu ouă de prepeliță de la Maheev, est unul dintre preferatele clienților și are un conținut de grăsimi de 67%.

Distribuie articolul: