Este deja cunoscut că dacă să propunem unui copil o supă de legume și cartofi pai, el va oferi prioritate cartofilor. Să vedem cum putem schimba prioritățile copiilor în favoarea mâncării sănătoase. 

Oferiți-i posibilitatea de a alege

Când este vorba de mâncare, copiii devin conservativi. Dacă odată au gustat un hot-dog, ei îl vor dori și la mic dejun, și la cină. Dar asta nu înseamnă că trebuie să renunțați la bucate noi, ci din contra, să diversificați meniul cât mai mult, iar copilul singur să aleagă ce va mânca astăzi dimineața sau mâine la prânz. Iar dacă el tot cere ceva din fast food, atunci încercați să găsiți argumente precum faptul că Winnie Pooh nu poate trăi fără miere datorită gustului uimitor, sau faptul că bunelul adoră borșul roșu și l-ar mânca zilnic. Să nu vă fie frică să experimentați cu personajele îndrăgite de copilul vostru.

Transformați totul într-un joc

Transformați o masă a zilei în joacă, de exemplu la prânz, oferiți mâncarea specifică unei țări. Azi pregătiți ceva din mâncarea georgiană, mâine din bucătăria spaniolă și așa mai departe.

Foto: marieclaire.ru

Dezvoltați obiceiuri alimentare sănătoase

Obiceiurile alimentare nu se formează imediat. Începeți de la lucruri mici: înlocuiți aluatul de pizza cu lavaș, faceți burger, folosind frunze de salată în loc de chifle, renunțați la maioneză în favoarea iaurtului. V-a reușit? Continuați așa mai departe. În timp, obiceiurile copilului se schimbă atât de mult încât părinții singur vor rămâne uimiți.

Provocați copilul să-și gătească singur mâncarea preferată

Acesta tot e un fel de joacă, în care copilul devine eroul principal. Lăsați să-și aleagă singur mâncarea, mergeți împreună la magazin după ingrediente, unde îi veți explica cum să aleagă produsele calitative și veți vorbi despre procesul de pregătire.

Înainte de a purcede la treabă, eliberați loc la bucătărie, explicați totul ce ține de aspectul tehnic și distribuiți rolurile. Dar nu uitați că cel mai important la bucătărie este copilul, iar dvs în calitate de ajutor. Atunci când bucatele sunt pregătite, invitați prietenii și faceți un picnic. Copilul va fi extrem de bucuros dacă mai mulți îi vor aprecia talentul culinar.

Sursă: marieclaire.ru