Sosul Alfredo este un sos alb cremos pentru pastele italienești cu același nume, fiind unul dintre cele mai populare sosuri din lume. Nu doar că este gustos, dar se face și foarte repede.

Ingrediente:

  • 120 g unt
  • 250 ml smântână pentru gătit, grasă
  • 150 g parmezan ras
  • Sare și piper, după gust
  • 1 cățel de usturoi pisat (opțional)

Preparare:

  1. Se topește untul într-o tigaie, la foc mic. Se adaugă smântâna și se amestecă bine.
  2. După ce untul s-a topit complet, îndepărtați-l de pe foc.
  3. Adăugați usturoiul, sarea și piperul, iar apoi parmezanul ras.
  4. Amestecați până când compoziția devine omogenă, apoi se toarnă peste paste sau peste mâncarea preferată.

SURSA

Vezi și: Prăjitură fără făină, fără ou şi fără foc

Distribuie articolul: