Mătreaţa este una dintre cele mai neplăcute probleme, nu doar pentru că arată inestetic, ci şi pentru că la nivelul scalpului poate fi extrem de deranjantă din cauza mâncărimii. Un remediu natural, bogat în antioxidanți și care te va ajuta să ai un păr strălucitor și plin de vitalitate, este ceaiul negru. Iată cum îți poți prepara acasă propriul tratament împotriva mătreții.

 

Consumul de ceai negru oferă numeroase beneficii pentru organism, precum: îmbunătățirea sănătății inimii, scăderea tensiunii arteriale, a nivelului de colesterol și a zahărului din sânge. Însă, ce mulți nu știu, este faptul că, ceaiul negru, renumit pentru proprietățile sale antioxidante, este o sursă excelentă de tanin, care va închide nuanța părului treptat și îi va reda strălucirea și vitalitatea. De asemenea, este aliatul ideal în a scăpa de mătreață, dar și de firele albe.

Cum poți folosi ceaiul negru

Cum poți folosi ceaiul negru? Cel mai simplu mod de utilizare este adăugarea unei linguri de ceai negru într-o jumătate de litru de apă fierbinte, iar după ce s-a infuzat, îl lași la răcit, altfel îți vei arde scalpul. După ce te-ai spălat pe cap cu șampon, ca în mod obișnuit, aplici ceaiul negru pe păr și îl lași să acționeze de la câteva minute la o oră. Procedura poate fi repetată la fiecare spălare.

De asemenea, ceaiul negru nu doar că va ajuta părul să își recapete strălucirea și va stimula creșterea lui, ci îi va conferi și culoarea închisă caracteristică, deoarece poate ajuta la un efect de culoare mai bogată, în special pentru părul închis și poate ajuta la reducerea aspectului părului gri. De știut! Pentru persoanele cu păr blond, roșu, alb sau alte culori mai deschise, tratamentul nu va funcționa, potrivitAdevărul.ro.