O mulțime de oameni se confruntă cu cea mai des întâlnită problemă a scalpului – mătreața. Ea provoacă mâncărimi și își face apariția atunci când scalpul este uscat.

Mătreața sau celulele moarte ale scalpului uscat apar mai des în perioada rece a anului.

Soluția împotriva mătreții este un ingredient care este întâlnit în orice bucătărie. Vorbim de bicarbonatul de sodiu: conține proprietăți naturale de curățare și echilibrează pH-ul scalpului. Este o soluție care combate mătreața și, totodată, stimulează creșterea sănătoasă a firului de păr.

Efectele tratamentului cu bicarbonat de sodiu:

Bicarbonatul de sodiu absoarbe excesul de sebum, hidratând scalpul.
Echilibrează pH-ul scalpului, astfel încât să nu se dezvolte infecțiile.
Proprietățile de curățare ale bicarbonatului de sodiu elimină celulele moarte.

Cum folosești bicarbonatul de sodiu pentru a combate mătreața:

Bicarbonat de sodiu și apă de trandafiri
Pune într-un bol cinci linguri de apă de trandafiri și două linguri de bicarbonat de sodiu, apoi amestecă până obții o pastă. Aplic-o pe scalp și las-o să acționeze două minute, după care clătește cu apă călduță. Repetă remediul de două ori pe săptămână.

Bicarbonat de sodiu și suc de lămâie
Sucul de lămâie previne infecțiile fungice și îi redă podoabei capilare strălucirea. Prepară un amestec din suc de lămâie și bicarbonat de sodiu. Aplică pasta obținută pe pielea capului și maseaz-o pentru două minute. Las-o apoi să acționeze cinci minute, după care șamponează și clătește părul cu apă călduță. Repetă tratamentul natural de două ori pe săptămână.