Majoritatea oamenilor cunosc despre procedura de augmentare mamară, unii chiar au auzit de mastectomii (atât cu scop de tratament, în cancer diagnosticat, cât și profilactic, la persoanele cu profil genetic periculos), dar puțini înțeleg cât de complexă poate fi intervenția de reconstrucție mamară și încă mai puțini realizează că nu se rezumă totul la implanturi.

Reconstrucția mamară este un termen preponderent aplicat procedurii de restabilire (mai mult sau mai puțin exactă) a sânului după extirparea parțială sau totală a țesutului mamar, mai frecvent din cauza cancerului. Pentru cineva care nu s-a gândit niciodată la pacientele cu cancer mamar, poate părea bizară necesitatea de a reconstrui vizual sânul, mai ales când tratamentul bolii de bază ar părea mult mai important… Dar asemenea persoane pur și simplu nu realizează câtă atenție nedorită, prejudecăți, emoții negative aduce cu sine această situație delicată.

Experții spun că impactul psihologic și emoțional asupra unei paciente care și-a pierdut un sân este echivalent cu cel al pierderii unei rude de gradul I. În Republica Moldova, în fiecare zi, trei femei sunt diagnosticate cu cancer mamar, iar pe glob la fiecare trei minute este pus un asemenea diagnostic. Multe femei percep acest proces precum un handicap, deși nu este vizibil, dar după mastectomie el devine un motiv de discuții pentru cei din jur și nu toți sunt suficient de tacticoși încât să nu lezeze emoțional pacienta. Impactul asupra femeilor este foarte profund, ele sunt limitate în activități, nu mai pot purta costum de baie sau nu se mai simt atrăgătoare. Multe femei nici nu bănuiesc că există posibilitatea de a recurge la o reconstrucție mamară în Moldova.

Depășirea acestei traume este posibilă prin reconstrucția sânilor

Aceasta este o recompensă psihică şi fizică pentru femeile care şi-au pierdut un sân din cauza cancerului sau altor afecţiuni, ori au optat preventiv pentru mastectomie, știind după testele genetice că probabil vor dezvolta probleme în viitor. Crearea unui substituent sânului poate îmbunătăţi semnificativ atât imaginea şi încrederea în sine, cât şi calitatea vieţii. Drumul către vindecare este lung, dar dacă ai alături un chirurg plastician bun, te poți simți în siguranță. Toate femeile au dreptul să fie femei integre, chiar și după experiențe traumatizante.

Ce presupune procedura de reconstrucție mamară?

Implanturi mamare: un procedeu care se desfășoară într-o singură etapă;

Expanderi tisulari: sunt dispozitive cu forma asemănătoare implanturilor, umplute cu ser fiziologic, ale căror volum se mărește treptat, progresiv, până la volumul dorit. Ulterior, chirurgul plastician înlocuiește expanderul cu un implant mamar;

Implant – expander: sunt implanturi ce se măresc în volum pentru a obține surplusul glandular;

Țesuturi proprii: conțin piele, grăsime (augmentare mamară cu grăsime proprie) și mușchi din regiunea abdomenului, spatelui și feselor, utilizate pentru a reconstrui forma și dimensiunile pieptului.

Desigur, metoda depinde de cazul individual, de momentul când se optează pentru reconstrucție mamară, de posibilitățile reale versus așteptări etc. Doar consultația cu un chirurg experimentat poate clarifica situația.

Nu ezita, apelează la numărul +37379432776 sau +373 (22) 202373 și programează-te pentru o consultație.

Soluții există mereu, dacă este dorință!

P