Nu totul depinde de temperatura de afară și nu toți virușii mor la temperatură ridicată. Umiditatea ridicată de exemplu este o zonă foarte prielnică pentru viruși. Deci, avem încă de furcă cu ei și în acest sezon, așa că merită să ne informăm despre infecțiile virale acute – cum le tratăm și cum le prevenim. Am discutat la acest subiect într-un interviu live cu Corneliu Bîlici, director executiv Кладовая здоровья -Heel/ Comoara sănătății -Heel, medic internist de specialitate.

Răceală sau viroză?

„O simplă răceală afectează ușor nasul, cauzând eliminări și gâtul, cauzând o tuse ucată. Nu va cauza imediat febră și va avea o evoluție mai lentă. O simplă răceală poate trece într-o viroză mai serioasă, deoarece ambele sunt cauzate de viruși. O viroză apare brusc și atacă mai sever organismul, atacând căile respiratorii inferioare. le putem trata pe ambele acasă, mai ales în situația actuală, însă e nevoie să o identificăm corect, cu ajutorul medicului și să stabilim, la fel împreună cu un doctor, tratamentul corect”, spune Corneliu Bâlici.

Nu apelați la antibiotice!

„Orice răceală sau grupă poate fi tratat în condiții casnice. Schema de tratament va trebui agreată cu medicul și, mai ales în cazul copiilor – nu apelați imediat la antibiotic. Răceala și febra nu scade de la antibiotic – asta trebuie să știm. Acesta va fi un ultim pas, în caz de agravare a situației, însă el are o mulțime de reacții adverse și scade mult imunitatea. Răbdarea este cheia, iar dacă febra nu este ridicată și o putem scădea cu antipiretice, acesta este un factor de apărare al organismului și „trebuie tratat ca atare”. Febra poate dura și până la 3 zile – important să avem răbdare și să o scădem doar cu un preparat – nu supra-aglomerați organismul cu 2-3 preparate odată. Aveți grijă să oferiți organismului un aport mai mare de lichide călduțe sau la temperatura camerei”, recomandă medicul.

Întăriți imunitatea cu preparate naturale

„Recomand cu toată încrederea Engystol. Dau acest preparat copiilor mei și i-am observat acțiunea chiar în familia noastră. Este un preparat antiviral universal, imunomodulator care, în afară că ne poate proteja de viruși, ne ajută și la creșterea imunității copilului sau adultului. O imunitate crescută va apăra singură organismul de viruși. Este recomandat în perioada rece a anului, dar și în perioada cu mulți viruși”, ne spune Corneliu Bîlici, director executiv -Heel în Republica Moldova.

P