Urmează sezonul virușilor, care îi determină pe mulți să restricționeze din nou toate contactele, să rămână acasă mai des, să spele toate produsele și să se îngrijoreze de rudele lor … Dar procedăm corect în acest caz? Cum trebuie cu adevărat să prevenim gripa și răceala? 

Regula nr.1 – igiena personală

Indiferent că regula despre spălatul mâinilor cât mai des răsună practic din orice spațiu virtual, nu înseamnă că trebuie să o ignorăm. Este cu adevărat importantă igiena personală în lupta cu virușii. Trebuie să spălăm mâinile corect, timp de 20-30 secunde, atrăgând atenția la zona între degete, sub unghii și partea inferioară a palmelor.

Dacă călătoriți în transportul public, purtați una și aceeași mască și pereche de mănuși până la finele călătoriei, atingeți-vă fața cu mâinile cât mai puțin posibil. Întorcându-vă acasă, schimbați imediat hainele.  Spălați-vă mâinile cu apă și săpun și clătiți ușor fața și nasul cu apă caldă.

Nu uitați să beți mult lichid (apă plată, băuturi din fructe fără zahăr), aerisiți în mod regulat locuința, mențineți un nivel suficient de umiditate (40-60%) și oxigen. Toate aceste măsuri vă vor ajuta să reduceți numărul de viruși depuși pe piele, mucoasă și diferite suprafețe cu care intrați în contact.

Regula nr.2 – comportamentul în public

În primul rând, încercați să evitați comunicarea cu persoanele cu simptome de răceală și, bineînțeles, rămâneți acasă la primele semn de boală. Nu creșteți încărcătura virală și nu vă puneți pe voi sau pe alții în pericol.

Aerisiți biroul cât mai des posibil și dezinfectați locul de muncă. Folosiți un antiseptic pentru a șterge nu numai masa de lucru, ci și tastatura, mouse-ul, telefonul și tot ceea ce utilizați în mod regulat pe tot parcursul zilei.

Dacă în familie sunt copii care merg la grădiniță sau școală, încercați să limitați contactul cu rudele în vârstă. Copiii aduc adesea diferite infecții virale în casă, așa că fiți atenți la mesajele educatorilor și profesorilor, și respectați perioadele de carantină anunțate de aceștia.

Regula nr.3 – dezvoltarea imunității

Aceasta este una dintre cele mai importante etape în prevenirea oricăror boli virale. Sistemul imunitar ne ajută să luptăm împotriva atacurilor virale regulate asupra organismului, producând proteine ​​speciale – interferoni.

În perioadele de risc ridicat, imunitatea poate avea nevoie de ajutor și sprijin suplimentar. Medicul specialist ar putea prescrie anumite suplimente, care contribuie la producerea și menținerea nivelului necesar de interferon în organism.

Urmați toate măsurile de prevenire și măsurile de precauție, dar nu intrați în panică, păstrați o atitudine pozitivă, încredere în sine și protecția personală!

Sursă: woman.ru