Oboseala te poate afecta în mai multe feluri. Poți să nu mai ai energie pentru a face mișcare, poți avea dificultăți la concentrare sau în a-ți aminti anumite lucruri. Sau te poți enerva mai ușor și te poți izola social.

Oboseală, epuizare, lipsă de energie. Sunt multe feluri de a descrie acele momente în care te simți foarte rău. Dar destul de des aceste stări dispar după ce te odihnești. 

Iată cum să te odihnești ca apoi să te simți mult mai bine: 

Rămâi singură

Retrage-te puțin și stai singură. Aceste momente de singurătate îți oferă posibilitatea de a reflecta asupra a ceea ce se întâmplă în jurul tău. Nu doar că vei căpăta claritate asupra unor situații care te consumă psihic, dar perioadele de izolare te vor ajuta să te cunoști mai bine și să impui niște limite pe care să le aperi când ești stresată și obosită.

Petrece timp în aer liber

Potrivit andreearaicu.ro conceptul japonez shinrin-yoku, care implică evadarea în natură, este o practică foarte revigorantă. Studiile arată că ajută la reducerea stresului și menține inflamația din corp la un nivel redus. Când simți nevoia să te relaxezi, fă o plimbare – chiar și numai zece minute de mers ușor, mai ales în mijlocul naturii, pot fi de ajuns pentru a-ți schimba în bine starea de spirit și pentru a te încărca cu energie.

Meditație

O meditație zilnică de 20 de minute are efecte benefice majore pe termen lung. Studiile arată că meditația nu numai că îmbunătățește concentrarea și memoria, ci schimbă și modul în care corpul răspunde la stres.

Dormi suficient

Uneori, tot ce trebuie să faci este să dormi ca să poți să începi totul de la capăt. Specialiștii te sfătuiesc să te bucuri de un somn neîntrerupt de șapte sau chiar mai multe ore noaptea pentru ca organismul tău să funcționeze optim. Dacă nu dormi bine, nu-i de mirare că te simți epuizată. 

Bea apă

Oboseala este un simptom clasic al deshidratării și chiar și un caz ușor poate declanșa senzație de somnolență, modificări ale capacității cognitive și tulburări de dispoziție. Lasă un pahar cu apă să-ți împrospăteze întregul corp înainte de a te mișca.

Acceptare și îngrijire de sine

Exersează zilnic îngrijirea de sine, indiferent de cât de egoist sună. Fă cel puțin un lucru în fiecare zi, care te face să te simți cu adevărat fericită. Un alt mod de a elibera blocajele mintale și emoționale este practicarea acceptării. Aceasta ar putea fi acceptarea anumitor trăsături ale partenerului de viață, greșeli personale ocazionale sau schimbări la locul de muncă. 

Mișcă-ți corpul

Exercițiile fizice te pot ajuta să-ți îmbunătățești starea de spirit. Astfel te vei calma, dar îți vei găsi și motivație. Verywellmind.com îți recomandă să începi cu o rutină de respirație profundă, diafragmatică, cuplată cu Pilates, genuflexiuni, mers pe jos sau alergare.

Încearcă și tu, cu siguranță vei vedea rezultatul!